Óriási botrány Egerben

2020-01-31 09:18 | #Politika #Kitekintés

Kaposvár után Egerben is bizonyítható, hogy a Fidesz listázza az embereket. A dokumentumokat a korábbi alpolgármester irodájában találták meg, amit véletlenül otthagytak. 

Kaposvári fideszes listázásokkal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja:

https://kpsvr.hu/cikk/2019-10-11-a-fidesz-listazza-a-kaposvariakat-lebukott-a-kaposvari-kubatov-lista

https://kpsvr.hu/cikk/2020-01-07-kaposvariakat-is-listazott-a-fidesz-adatvedelmi-vizsgalat-indul

Az Egri ügyek hírportál cikkét idézzük:

Dagad az Egri Ügyek által feltárt botrány: a csütörtöki egri közgyűlésen Mirkóczki Ádám polgármester napirend előtt kért szót, ahol indulatos beszéddel lepte meg a fideszes önkormányzati képviselőket. Kezében a hírportálunk által is bemutatott bizonyítékokat lengetve a polgármester kérdőre vonta az egri Fidesz politikusait, amiért Mirkóczki állítása szerint választási csalással szerezték mandátumaikat a tavaly októberi önkormányzati választásokon. Pontosabban az egri állampolgárokról készített listák, valamint Nyitrai Zsolt lemásolt ajánlóíveinek segítségével.

"A Fidesz listázta Eger lakosságát. Még irodavezetők és hivatali munkatársak is (értsd: a polgármesteri hivatal munkatársai - a szerk.), névvel szerepelnek benne. Ezekben a dokumentumokban Felnémet, Almár és Berva teljes lakossága benne van, lakcímre, házszámra, névre lebontva, politikai aktivitásra 1-től 7-ig osztályozva. Ez példátlan botrány és példátlan bizonyíték arra, hogy Önök csalással szerezték a mandátumaikat" - mondta felszólalásában Mirkóczki Ádám. (Képünk illusztráció, egy korábbi közgyűlésen készült)

kpsvr

A polgármester szerint a bemutatott dokumentumok egyértelműen bizonyítják, hogy Egerben a Fidesz egyetlen választást sem volt képes tisztességgel véghez vinni, sőt, még a saját támogatóikat is listázták. Mirkóczki elmondta, hogy a papírokon ott vannak a listázásban közreműködő fideszes aktivisták nevei is. A polgármester ezután bemutatta Nyitrai Zsolt, a Fidesz egri országgyűlési képviselőjének 2014-es, fénymásolt választási ajánlóíveit, amelyek az érintett aktivisták beazonosítása mellett szintén bizonyítékul szolgálhatnak a választási csalás megállapításához.

"Önök tisztességtelenül, törvénytelenül jártak el a választási kampányaikban, Önöknek innentől kezdve egy lehetőségük van: jogilag ugyan még képviselők, de morális értelemben csak egyet tehetnek: visszadják a mandátumaikat. Önök csaltak, csak a csaló és törvénysértő megszólítás illeti Önöket, nem a Képviselő Úr vagy Képviselő Asszony. Higgyék el, hogy most én képviselem azokat is, akik Önöket támogatták!" - mondta Mirkózcki, majd hozzátette: mai nappal rendőrségi feljelentést tesz a választás rendje elleni bűncselekmények és a személyi adatokkal való visszaélés miatt.

Az ügy részleteiről az Egri Ügyek tényfeltáró cikkében olvashat!

 

Forrás: egriugyek.hu

Borítókép: egriugyek.hu