Kaposvár - elvették az internetet az idősektől

2020-02-01 15:48 | #Kaposvár #Politika

A 2018-as választások előtt laptopot és internetszolgáltatást kaptak azok az idős, vagy egyedülálló emberek, akik részt vettek a programban. Az önkormányzati választás után, ez év januárjában hirtelen megszűnt az internetszolgáltatás.

Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében osztottak ki ingyenesen igénybe vehető laptopokat és 4 gigabájt internet előfizetést a kaposvári idős, vagy egyedülálló embereknek. A programra jelentkezők segítséget is kaptak a laptop és internet használathoz, melyet közfoglalkoztatotti munkaviszonyban láttak el a mentorok. 

A programban résztvevő kaposváriak nagyon örültek a lehetőségnek, meg voltak elégedve az őket segítők munkájával. Sokaknak ez volt az egyetlen lehetőségük, hogy a másik városban, vagy külföldön élő gyermekeikkel, családtagjaikkal tartani tudják a kapcsolatot. 

Hidegzuhanyként érte őket, hogy idén, január közepén, egyik pillanatról a másikra megszűnt az internetszolgáltatás. Többen felkeresték a kereskedelmi szolgáltató üzleteit, ahol azt mondták az érdeklődőknek, hogy megszűnt a program, saját pénzből kell megvásárolni a szolgáltatást. Az érintettek, többnyire egyedülálló idős emberek, akik nehéz anyagi körülmények között élnek. Elmondásuk szerint nem tudnak kifizetni egy olyan internetcsomagot, ami elég lenne a kapcsolattartásra a családtagjaikkal.

kpsvr

Szita Károly még 2018. március 5-én írt egy levelet a programban résztvevőknek, hogy mennyire örül, hogy a kormányzat segítségével laptopot és internetszolgáltatást ahatott át az időseknek. A levélben azt is leírja, hogy számíthatnak rá az idős polgárok és reméli, hogy emailben is felkeresik. Úgy tűnik, a választások után már nem tartják fontosnak, hogy az idős, egyedülálló kaposváriaknak bizosítsák ezt a lehetőséget. 

Felder Frigyes, az ellenzéki összefogás képviselője, a csütörtöki közgyűlésen rá is kérdezett a poroblémára, de érdemi választ nem kapott. A polgármester ígéretett tett, hogy utánanéz a dolognak. Várjuk...

 

kpsvr

Borítókép: pixabay.com