Végleg elvették az internetet az idősektől

2020-02-11 18:50 | #Kaposvár #Kitekintés

A KPSVR korábban megírta, hogy elvették az internetszolgáltatást az egyedülálló idősektől, akik azért kapták ezt a lehetőséget, hogy távoli rokonaikkal tartsák a kapcsolatot. A program koordinátora azt mondta, hogy az idősek 10 százaléka vette igénybe a szolgáltatást. Furcsa!!!

Beszámoltunk róla, hogy 2020 januárjában mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül beszüntették az egyedülálló idős embereknek biztosított internetszolgáltatást. Az érintettek érdeklődésére a szolgáltató elmondta, hogy megszüntették a programot, így fizetniük kell a szolgáltatásért. A legtöbb idős ember a távolabb élő rokonokkal és barátokkal tartotta az interneten keresztül a kapcsolatot, a program erre is jött létre. 

Információink szerint a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. azt a tájékoztatást adta, hogy azért szüntették meg a programot, mert az idősek alig 10 százaléka vette azt igénybe. Ez azért is furcsa, mert az idősek mellett mentor segítette az eszközök használatát és az internettel való ismerkedést. Felfoghatatlan, hogy az országosan 5000 időst érintő programban, csak 500 olyan ember és mentor volt, akik használták ezt a lehetőséget. 

Ha valóban csak ennyi idős állampolgár használta a lehetőséget, akkor miért kellett három évet várni a program beszüntetéséig. Érdekes egybeesés, hogy a megszüntetés pont a választás utánra esett…

 

kpsvr

borítókép: pixabay.com