VIDEÓ - Schiffer: Mi a f*szt keresnek amerikai milliárdosok Brüsszelben?

2020-02-29 23:59 | #Zöld #Politika

Az elmúlt hetekben komoly vita alakult ki annak kapcsán, hogy letiltották a legnagyobb videómegosztó oldalon a kormánypárti PestiSrácok csatornáját, illetve ideiglenesen Gyurcsány Ferenc oldala is elérhetetlenné vált. A Jövő Klub szervezésében Schiffer András ügyvéd, az LMP egykori társelnöke és Kádár Barnabás jövőkutató, a Momentum alapítótagja beszélgetett.

Schiffer András ügyvéd, az LMP egykori társelnöke és Kádár Barnabás jövőkutató, a Momentum alapítótagja beszélgetett az internet, illetve a közösségi platformok jogi szabályozhatóságáról, az óriás techcégek túlzott hatalmáról és kontrollálhatóságának fontosságáról, némi társadalomfilozófiáról, továbbá arról, hogy miért járkál egyáltalán Soros György és Mark Zuckerberg is Brüsszelbe az Európai Unió meghatározó vezetőivel tárgyalni. A beszélgetést Nótin Tamás újságíró moderálta.

Kádár Barnabás szerint az óriás techcégeket fel kellene darabolni, és olyan törvényeket hozni, amelyek rábírják ezeket a vállalatokat, hogy változzanak.

Mi a f*szt keresnek amerikai milliárdosok Brüsszelben? – tette fel a kérdést Schiffer András annak kapcsán, hogy nemrégiben Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója uniós vezetőkkel találkozott Brüsszelben, míg az őt leváltani akaró Soros György milliárdos szintén gyakran megfordul az Európai Unió intézményeiben. Schiffer András szerint először arról a problémáról kéne beszélni, hogy multimilliárdosok meghackelik a demokratikusnak nevezett intézményeket.

 

Forrás: jovotv.hu