Figyelem! Sokkoló kórházi videó. Erre számíthatunk

2020-03-20 17:25 | #Kitekintés

A sokkoló videó a bergamói kórházban készült. Európának arra kell felkészülnie, ami itt történik.

Olaszország az európai koronavírus-járvány epicentruma, az elmúlt napokban pedig már a kínai esetszámnál is több beteget regisztráltak az országban. Naponta több száz haláleset történik, és míg az egészségügy egyes régiókban az európai élmezőnybe tartozik fejlettség terén, a kórházak már nem bírják a rájuk nehezedő nyomást.

Olaszország mára a legsúlyosabban érintett ország a koronavírus-járvány kapcsán, naponta több ezer új esetet regisztrálnak, és naponta több száz haláleset történik. Az olaszok szerint a kezdeti fázisban még kezelhető lehet a koronavírus, viszont egy idő után ugrásszerűen kezd nőni az esetek száma, erre pedig egyik ország egészségügye sincs felkészülve.

A Sky News riportere, Stuart Ramsay az északolasz epicentrumban, Bergamóban forgatott riportjában több orvos is arról beszél, hogy az olasz egészségügy, amely a legkorszerűbb eszközökkel van felszerelve, már nem bírja az arra nehezedő nyomást, ahogyan az ott dolgozó orvosok sem.

Dr. Lorenzo Grazioli altatóorvos szerint az európai országoknak teljesen le kell állnia annak érdekében, hogy elkerüljék a tömeges járvány kitörését, ahol ez egyáltalán még lehetséges. Dr Roberto Cosentini, a bergamói kórház sürgősségi részlegének vezetője szerint ez a vírus egyáltalán nem hasonlít egy szokványos megfázásra, az esetek túlnyomó részében súlyos, sokszor fatális tüdőgyulladás alakul ki a betegeknél.

Forrás: Jövő Tv