Nincs veszélyérzet? Leszarom tablettát szedsz? Maszkot mindenkinek!

2020-03-22 19:47 | #Kaposvár #blog

Vannak, kik betartják a figyelmeztetéseket, betartják az óvintézkedéseket. Vannak, kik meg nem. Még mindig nem! 
 

Meggyes József írása és képei.

A szerző Kaposváron született, kisebb megszakítással a városban élt. Itt nőtt fel, részben ide járt iskolába is, és itt dolgozta végig hivatását. Első blogja -MJ Vándor- 2009.09. 08-tól íródik, a ...tükör... 2011.06.25-én indult és a Zsömi 2015.11.17-én. Itt a KPSVR-en általában a ...tükör... blog írásai olvashatók. 

Saját véleményem, bár természetesen felmérést nem készítettem, de egyre többen, és mert a korábbi napközbeni népsűrűséghez azért tudom viszonyítani a mostanit, mostanság jóval kevesebben vannak az utcákon, tereken, megkockáztatom a többség betartja. 

Betartja, egy részét legalább is, de nem minden ajánlást. Messze nem mindent. Az egyik patika előtti sorálláson jól látható ahogy a várakozók betartják a biztonsági távolságokat, de maszkot már nem visel szinte senki. Én szorgalmaznám, vegyen aki csak tud moshatót. Bőven megéri! Két plusz haszna biztosan van a szűrésen felül is. Az egyik, hogy viselője nem tud egy reflexmozdulattal a szájához, orrához nyúlni és kórokozót bejuttatni. A másik -most még, amíg nem általános viselet-, az pedig az, hogy a maszkot viselőt nagyobb ívben kerülik el, nagyobb lesz a szabad tere. 

No és vannak akik fütyülnek még a minimális ajánlásokra is, még a "két lépés" távolságra is. Mint a szabadidős sportolók a második fotón. Mifelénk ezt a vasketreces sportpályát, nemes egyszerűséggel "dühöngőnek" becézik. Azt nem mondom, hogy dühöngtek, mert nem igaz, viszont kergették a bőrbogyót. Közben oszt volt mindenféle testi kontakt. Az az egy nem! Maszkot javasolnék mindenkire. Nem csak idősre, de minden korosztálynak, középkorúaknak is, a fiataloknak, gyerekeknek is. Bizonyos helyekre, a belépéshez, kötelezővé tenném kormányzati intézkedéssel. Vannak országok ahol ennek már kultúrája van, nálunk meg most szükségszerűsége.

Az írás itt olvasható teljes egészében:

https://tukorrokut.blogspot.com/2020/03/nincs-veszelyerzet-leszarom-tablettat.html?fbclid=IwAR3u9ieEH_nylvxvPBvJDEWPgkZbL2Qhnv-kfBTGL-hhfmzeDQQVgT-AIII