WC-papír kalkulátor, amely megmutatja, meddig elegendő az otthoni titkos tartalék

2020-03-24 09:15 | #Kitekintés

A boltokban az üres polcok rémületes látványa az egyik meghatározó kép a koronavírus-krízissel kapcsolatban, amely világszerte pánikba ejti az embereket. A válság kezdete óta, ahogy az emberek egyre többet és többet tudnak a halálos vírusról, a vásárlók szerte a világon versenyfutásba kezdtek (gyakran tömeges felhalmozás formájában) egyes háztartási cikkek – mint például tisztítószerek és a WC-papír – felvásárlásában.

Jelenleg is ez a helyzet az Egyesült Államokban és számos más országban is, ahol a kiskereskedők folyamatosan küzdenek a polcok megtöltésével és ennek érdekében olyan intézkedéseket foganatosítanak, mint például a nyitvatartási idő csökkentése, hogy több időt biztosítsanak maguknak az árukészlet feltöltésére.

Ezért nem meglepő, hogy valaki készített egy WC-papír kalkulátort - egy olyan weboldalt, ahol megadható, hány tekercs van a háznál, milyen gyakran járunk naponta WC-re és ezekből az adatokból az oldal kiszámítja, meddig tarthat a titkos készletünk.

Az oldal ezen a címen található, számolja ki ön is: https://howmuchtoiletpaper.com/
Kommentben várjuk az eredményeket :)

Két állítható skálán lehet megadni a bespájzolt tekercsek és a napi WC látogatások számát, de van lehetőség további finomhangolásra is. Ha például valakinek 10 tekercs áll rendelkezésére és naponta kétszer keresi fel a mellékhelyiséget, akkor a kalkulátor szerint több mint két hónapig nem lesz szüksége a készletek feltöltésére.

"Reméljük, hogy az emberek kihasználják majd a lehetőséget, és belátják, hogy nem kell kimenniük és kiüríteni a boltok polcait. A weboldalon végzett eddigi kalkulációk alapján a többségnek legalább 500% -os készlete van egy 14 napos karantén átvészeléséhez" - mondta az oldalt létrehozó két angol szakember.

A weblapon az is olvasható, hogy a londoni székhelyű szoftverfejlesztők Ben Sassoon és Sam Harris egy beszélgetést követően készítették el az oldalt, ahol az volt a téma, hogy mennyi WC-papírt használtak napi szinten, illetve ez mennyiben változhat egy ilyen világjárvány idején. Mára már több mint 2 millió ember végezte el a számítást és ez remélhetően segíti a WC-papír hiány  csökkentését az egész világon.

 

Forrás: nypost.com

Borítókép: pexels.com