Ázsiában már készülnek a járvány második hullámára

2020-03-27 10:01 | #Kitekintés

Ázsiában készülnek a koronavírus-járvány második hullámára. Japánban és a járványt eddig sikeresen fékező Hong Kongban is szigorú intézkedésekre lehet szükség.


 

Habár Kínából már megnyugtatónak tűnő hírek érkeztek az elmúlt napokban koronavírus-ügyben ez nem jelenti azt, hogy Kelet-Ázsiában megoldottnak tekinthetik a koronavírus-járványt.

Koike Juriko, Tokió kormányzója ezért csütörtökön arra kért mindenkit, hogy „bármi áron” maradjon otthon, ezzel akadályozva a koronavírus terjedését. Szakértők felhívták rá a figyelmet, hogy a járvány az utóbbi időben rohamosan terjedt az országban, ezért nem kizárt, hogy ott is akár a vuhanihoz hasonló szigorú intézkedéseket vezessenek be. A japán hatóságok azonban egyelőre nem tartanak indokoltnak teljes kijárási tilalmat.

Közben Hong Kongban, ahol a járvány eddig a Kínában máshol tapasztalthoz képest jóval kevesebb, mindössze négy halálos áldozatot követelt, szakértők arra figyelmeztetnek: kijárási tilalom és egyéb korlátozások nélkül hamarosan Hong Kong is a vuhani vagy észak-olaszhoz hasonló katasztrofális helyzettel nézhet szembe.

 

Arról, hogy Kínában milyen szigorú intézkedések árán sikerült egyes helyeken megfékezni a járvány terjedését, az Azonnali itt és itt írt bővebben.

Forrás: Azonnali

Borítókép: Februári fotók Hong Kongból / Twitter