KÉPEK - Gigalike-ot rajzolt az égre az egészségügyi dolgozóknak

2020-03-28 15:01 | #Kaposvár #Kitekintés

Egy óriási gigalike-ot rajzoltak az égre Vári Gyula és Faragó István a Magnus Aircraft Zrt. pilótái. Ezzel akarták megköszönni az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját. A gigalike Pécs-Kaposvár-Dunaföldvár-Kecel -Baja nagyságú volt. 

Vári Gyula kérdésünkre elmondta - emberfelettinek tartja azt a munkát, amit az egészségügyi dolgozók ezekben a nehéz időkben végeznek, és amit még ezután tenni fognak. Az ő tiszteletükre csinálták az akciót.

A másik apropó, hogy a Magnus Aircraft Zrt.-nek most készült el az a repülőgépe, ami a vészhelyzeti eljárások gyakorlására szolgál, így ezt a két dolgot össze tudták kötni. 

A repülés több, mint ötven fordulópontból állt, Faragó István vezette a gépet, Vári Gyula navigált. A kaposváriak és a környéken lakók a taszári repülőtér felet láthatták a gépet elrepülni.

Vári azt is elmondta, hogy a cég három repülőgépet és három pilótát ajánlott fel a magyar kormány számára, a hétvégén is két gép van készültségben. A gépeken egyenként 150 kilogrammos szállítmányt lehet vinni: embert, maszkot, gyógyszert tudnak gyorsan eljuttatni egyik helyről a másikra.

Vári Gyula 2017-től az Orion Sportrepülő Egyesület elnöke. Megalakulása óta tagja a Magyar Könnyűrepülő Sport Szövetségnek és a Magyar Könnyűrepülő Szövetségnek.

Nem érhető el leírás a fényképhez.
A képen a következők lehetnek: égbolt, repülőgép és túra/szabadtéri
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és napszemüveg
A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri
A képen a következők lehetnek: szöveg és túra/szabadtéri
A képen a következők lehetnek: égbolt és túra/szabadtéri
Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

Képek: Vári Gyula Facebook oldala

kpsvr