Koronavírus-veszély a siófoki idősek otthonában

2020-04-10 20:14 | #Kaposvár #Kitekintés

A kormányközeli Origo azt állítja, hogy a helyzet erősen hasonlít a Pesti úti idősotthonra, ahol már négyen meghaltak és 63 fertőzött van. A KPSVR-nek nyilatkozó Ságodi Zoltán, aki az egyik bentlakó unokája, álhírnek nevezi a cikk állításait.

A kormányközeli Origo egy névtelen olvasóra hivatkozva állítja, hogy az idősotthon gondozottjait nem megfelelő körülmények között látják el. Mint írják: 10 centiméterre lehetnek az idősek egymástól séta közben egy fotó alapján, ráadásul kiengedik őket az otthon előtti közterületre, ahol könnyen megfertőződhetnek. A Pesti úti idősotthonhoz hasonlították a helyzetet, ahol már 4 halott és 63 fertőzött van.

Olvasói fotó/Origo

A KPSVR megkereste Ságodi Zoltánt, aki egy Facebook bejegyzésben cáfolta az Origo állításait. Ságodi elmondta, hogy 101 éves nagyapja, vitéz Szepesvári Béla ny. alezredes 2016 óta a siófoki Gondozási Központ lakója, így rengeteg időt tölt az otthonban. Kiemelte, hogy az intézmény főnővére és dolgozói mindent megtesznek a lakók biztonsága érdekében. 

„Az intézményben már február végétől kezdve fokozott a fertőtlenítés, a klór szaga terjeng az otthonban. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) 2020. február 27-én jelentette be a pandémiát, vagyis a világjárványt. A bejelentést követően vírusölő hatású (viricid) fertőtlenítőt kellett használni minden egyes belépéskor és távozáskor, amire felszólító kiírás is figyelmeztetett.” – áll Ságodi Zoltán bejegyzésében.

A kormányközeli portál képeire is reagált Ságodi. A KPSVR-nek azt mondta, hogy a képeken az látható, mikor éppen ebédelni mennek az idősek, de azok nem készülhettek mostanában, mivel a fákról már lehullott az összes levél, ami őszi jelenség. Áprilisban már megjelennek a levelek a fákon, de a képeken nem ez látszik.

Olvasói fotó/Origo

Ságodi Zoltán uszításnak és lejáratásnak értékeli a kormányközeli Origo cikkét. Információink szerint a siófoki önkormányzat jogi lépéseket tervez.

Mint ismert, Siófok polgármestere a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben politizáló Lengyel Róbert, aki második ciklusát tölti a város élén. Az ellene irányuló hitvány lejáratás ez az írás - Ságodi szerint.

Lengyel Róbert egyébként közös fórumot tartott volna Kaposváron Horváth Ákos kaposvári polgármester-jelölttel március 12-én, azonban a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében ez elmaradt.

 

kpsvr