Hétvégi szeméthegyek a Balatonon

2020-04-13 18:42 | #Kaposvár #Kitekintés

Elképesztő fotókat posztoltak a helyiek egyes Balaton-parti városokból a húsvét utáni állapotokról. Szemét hegyek, zsúfoltság és a kijárási korlátozások totális figyelmen kívül hagyása.

Elképesztő fotókat posztoltak a Facebookon egyes Balaton-parti településekről. A helyiek azt írják, hogy a húsvéti hétvégére érkező turisták teleszemeteltek egyes település-részeket. Zamárdiról és Balatonlelléről készültek képek, amin látható, hogy a kültéri szeméttárólók körül a szemetesládákban elhelyezhető szemét mennyiség többszöröse van szétdobálva. 

A képen a következők lehetnek: növény, virág, fa és túra/szabadtéri
facebook

Ahogy arról több hírportál is beszámolt, a Balaton-parti településeket megrohamozták a turisták a hosszú hétvégén, néhol az ilyenkor szokásos tömeg többszöröséről szóltak a hírek. Badacsonytomaj lakói például 12 ponton vontak blokádot a település köré, hogy megakadályozzák a turisták tömeges érkezését – írta a 24.hu

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, fű, cipők, túra/szabadtéri és természet
cafebook

Számos település zárta le köztereit, parkolóit, strandjait, hogy ezzel védekezzen a turisták tömeges érkezése ellen, de ez sem tántorította el a kikapcsolódni vágyókat és apartman tulajdonosokat, hiszen óriási tömegek érkeztek a Balatonra.

Balatonlellei Polgárőrség a közösségi oldalán osztotta meg a szomorú tapasztalatait. Mint írják: 

„Igen jelentős létszámban érkeztek az apartmanokba, társasüdülőkbe és hétvégi házakba máshonnan. Ekkora vendégsereg még nem volt az elmúlt évtizedekben ezekben az időszakokban. (…) Lellén egy-két esetben fordult elő, hogy a szalagot letépték és tiltott területen tartózkodtak, kivéve a ma estét, amikor közel 40 főt kellett a Virág strandról elküldeni.
A megkérdezettek egy része nem itt tartózkodik, hanem más településről érkeztek és parti sétákat szerettek volna tenni. Helyiekkel nem találkoztunk.”

A képek tanúbizonysága szerint a szemetelés is extra méreteket öltött a településeken.

A képen a következők lehetnek: fa, cipők, fű és túra/szabadtéri
facebook
A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, cipők, fa, növény és túra/szabadtéri
facebook
A képen a következők lehetnek: cipők és túra/szabadtéri
facebook

kpsvr