Németországban májustól újranyitnak az iskolák

2020-04-15 19:52 | #Kitekintés

Németországban május 4-én megkezdik az iskolák újranyitását, de egyelőre csak a végző évfolyamokban folytathatják a tanítást – mondta Angela Merkel kancellár a tartományi vezetőkkel való tanácskozás után.

Frissítés

Egy németországban lakó olvasónk hozzászólásban jelezte a következőket: "Először csak az érettségire készülők mennek és ők is csak akkor, ha a 20-ai lazítás beválik és nem lesz több megbetegedés. Minden korosztály más-más időpontban fog menni. Kisiskolások és az ovisok lesznek az utolsók."

A kancellár azt is elmondta, a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás augusztus végéig biztosan érvényben marad, ugyanis “igen törékeny a járványügyi helyzet, és a veszély nem enyhül a védőoltás kifejlesztéséig.”

Az iskolák mellett a boltokban is újraindulhat az élet, április 20-án ugyanis megnyithatnak a 800 négyzetméternél kisebb üzletek, ha az üzemeltetők biztosítani tudják, hogy nem alakul ki torlódás a boltban, és sor a bejáratoknál. A könyvesboltok és az autószalonok alapterülettől függetlenül kinyithatnak. Ugyanakkor továbbra is azt javasolják mindenkinek, hogy maszkkal takarják el az arcukat, amikor közösségi térbe lépnek.

 

Forrás: Jövő Tv