Nem mérgezik tovább a kaposváriakat

2020-05-11 17:01 | #Kaposvár #Zöld

Horváth Ákos Ervin korábbi polgármester-jelölt három éven keresztül jelentette a kaposvári önkormányzatnak, hogy illegális égetés folyik a volt Tanép-telepen, de semmi nem történt. Felder Frigyes önkormányzati képviselő az év elején tett bejelentést a kormányhivatalnak, most úgy tűnik vége a mérgező égetésnek.

A zöld képviselő a Kapo(c)s közösség facebook csoportban tette közzé, hogy a februári bejelentését követően a kormányhivatal eredményes vizsgálatot folytatott az ügyben, és eddig két magánszemély ellen indított eljárást engedély nélkül végzett hulladékgazdálkodási tevékenység miatt, illetve folytatja a vizsgálatot a büntetőfeljelentés megtétele érdekében.

A környéken lakók elmondása szerint már egy ideje nem tapasztalható égetés, ezt megerősíti Horváth Ákos Ervin is, elmondása szerint ő sem látott a bejelentés óta égetést a területen.

Felder Frigyes elmondta, hogy a vizsgálat során néhány tonnányi háztartási hulladékot és több tíz tonnányi kiszuperált műszaki berendezést találtak a helyszínen. Továbbá egy 30 méter hosszú és 1,5 méter széles sávot is felfedeztek, ahol égetés nyomaira bukkantak.

Felder azt is megjegyzi, nagyon sajnálja, hogy Szita Károlynak csak akkor zöld város Kaposvár, ha a haveri cégek csinálhatják a zöld beruházásokat, de ha illegális égetés van, azzal három éven keresztül se foglalkoznak. 

Mint ismert az RTL Klub híradója kétszer is foglalkozott az üggyel és a február 27-i közgyűlésen Felder kérdésére az azóta már leváltott kaposvári rendőrkapitány is megígérte, hogy lépnek az ügyben.

Úgy tűnik, végre megnyugodhatnak a környék lakói, nem lesz több mérgezés a volt Tanép-telepről.

Korábbi cikkeink a témában: 

https://kpsvr.hu/cikk/2020-02-17-video-az-rtl-hirado-beszamolt-a-kaposvari-illegalis-szemetegetes

https://kpsvr.hu/cikk/2020-02-02-video-igy-mergezik-a-kaposvariakat

https://kpsvr.hu/cikk/2020-03-04-dronfelvetel-keszult-a-kaposvari-mergezes-helyerol

https://kpsvr.hu/cikk/2020-02-25-kaposvari-egetes-leukemia-tudorak-spontan-veteles

kpsvr