VIDEÓ - Pártpolitikai leszámolás zajlik Ferencváros és Józsefváros ellen

2020-05-12 11:58 | #Videó #Politika

Az LMP országgyűlési képviselője a parlamentben arról beszélt, hogy „undor és döbbenet lesz úrrá mindenkin, aki kénytelen végignézni, vagy megtapasztalni azt a hazugságokkal teletűzdelt leszámolást”, ami az önkormányzatokkal szemben zajlik.

Csárdi Antal a felszólalásában emlékeztetett rá, hogy a kormány döntéseinek köszönhetően az önkormányzatok elvesztették az idegenforgalmi adóbevételeiket, a parkolási bevételeiket, most pedig az eddig biztosított beruházási forrásaikat is elveszik tőlük. Az LMP-s országgyűlési képviselő felidézte, hogy a kormányzat elvonta a IX. kerülettől a József Attila lakótelepi közösségi ház felújítására rendelkezésre álló 400 millió forintot, illetve a VIII. kerület is elbukott több mint 1100 millió forint beruházási összeget.

Csárdi Antal hangsúlyozta, nem tud másra gondolni, minthogy a kormány pártpolitikai alapon hozott döntéseket. Azt is mondta: ez a személyes bosszúja Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének.

„(…) azt gondolom, hogy nem kell nagyon elmerülni a politikatudományban ahhoz, hogy ha a Fidesz nagyhatalmú frakcióvezetője szót emelt volna a saját választókerületét is érintő beruházási források elvonása ellen, akkor ez a döntés nem születhetett volna meg” – tette hozzá Csárdi Antal.

Ugyanakkor hangsúlyozta: a magyar kormány tévedésben van akkor, amikor azt gondolja, hogy ezeket a forrásokat Pikó Andrástól vagy Baranyi Krisztinától veszik el, ezt a pénzt ugyanis a józsefvárosi és a ferencvárosi emberek fogják elveszíteni azzal, hogy beruházások és fejlesztések maradnak el.

Csárdi Antal szerint pedig lenne máshol pénz a költségvetésben a járványügyi védekezéshez. Felsorolta, hogy a kormány eddig 15 milliárd forintot költött propagandára, 10,8 milliárd forintot élsportra, valamint 15 milliárd forintot adott az Eximbanknak.

Az LMP képviselője szerint ezek a számok tökéletesen igazolják azt, hogy a kormány pártpolitikai leszámolásra használja a válságot. „Felmondják a szövetséget a választókkal, a magyar nemzettel, és a honfitársaikkal” – jelentette ki Csárdi Antal.

Forrás: JövőTv