Erős vár Kaposvár

2020-05-26 10:04 | #Kaposvár #blog

Nagy kár, hogy ennyire mélyen van, nem találnak rá a vadkacsák. Hozok majd bele halat. Csend van alant. Szél sem fodrozza a békalencse borította víztükröt. nem hull alá ... semmi nem hull.

Meggyes József írása.

A szerző Kaposváron született, kisebb megszakítással a városban élt. Itt nőtt fel, részben ide járt iskolába is, és itt dolgozta végig hivatását. Első blogja -MJ Vándor- 2009.09. 08-tól íródik, a ...tükör... 2011.06.25-én indult és a Zsömi 2015.11.17-én. Itt a KPSVR-en általában a ...tükör... blog írásai olvashatók.

Rég elült már a csatazaj. Nem morajlik az ostromló sereg, nem tapodják a védők a falakat. Nem hasít a hajnali csendbe az ostromgépek dübörgő zaja, nem ugrik meg a kelő nap sugara a serényen vagdalkozó sisakosokon. Nem buffan az árkászok csákánya a várárokban, nem csattan csákány fent a meggyötört falakon sem. Nem sikít fém a fémen, nem harap az acélpenge sem kőbe sem fába, sem ... másba. 

Csend van alant. ... Csend van fent is. Elvonult már a sereg. Nincs sem ostromló, sem védő. Nem maradt már egy árva őrszem sem a gyilokjárón. Korhad már az is. A csend az úr, és a békalencse. Ez utóbbi üde zöldje, színfolt a szürkeségben. Nem kell ide már semmi. Kicsit megerősíteni a gyilokjárót, színt adni neki páccal, a palánkot cserélni plexire, a tóba nádsziget, pár szál gyékény, néhány koi, teknős, ... ja! Szökőkút. Középre, sziklakerttel. ... De a vízzel csínján ám, könyörgöm! Nagy vétek lenne ezt a gyönyörű smaragdzöld színt túlhígítani. Így az igazi. Meseszép. 

Dobtam bele pénzérmét ... de nem az istenségnek járó áldozatként, hisz láthatólag ezt a vizet elhagyták az istenek, ... mert vissza fogok térni. Azért nagy könnyebbség lehetne ez az istenségeknek is, ha sokan követnék érmedobásom, s napi egy millát dobnánk össze itt is, mint a Trevi-kútba. Nem kisebb a tét, mint a Magyarország Rómája titulus! ... Meg a lé! Gondoljatok csak bele! Éves szinten, úgy 360 millió, csak megmozdítaná a vizet ..., no meg az isteneket.

 

Az eredeti írás itt olvasható: https://tukorrokut.blogspot.com/2020/05/eros-var-kaposvar.html?fbclid=IwAR1Q9H6V5Qv83d4EPBhi6k8bMpTut8o4nKp7kxBYetP60sFSgJbxXsDTC2k