Szita a szexbotrányba keveredett Borkait ajándékozta meg

2020-07-17 14:02 | #Politika #Kaposvár

Szita Károly egy kézműves vázát ajándékozott az adriai szexpartiba belebukó Borkai Zsoltnak, Győr korábbi polgármesterének. 

Szita Károly (balra) és Borkai Zsolt (jobbra)

Székesfehérváron tartott rendezvényt a Megyei Jogú Városok Szövetsége, ahol Papp Erika, a szövetség főtitkára elmondta: „1990 óta hagyomány, hogy a nyugdíjba vonuló, nem induló vagy nem újraválasztott polgármesterektől jelképes ajándékkal búcsúznak tagjaink” – idézi a Népszava.

A lap szerette volna megkérdezni Borkait, hogy a szex- és korrupciós botrányai után nem érzi-e visszásnak, hogy részt vesz egy ilyen közéleti eseményen, illetve kihallgatták-e már tanúként? Borkai működése és szexvideója miatt ugyanis több büntetőeljárás is zajlik.

„Kilenc hónapja nem vagyok a rendszerben, csak nem gondolja, hogy pont a Népszavának fogok bármilyen interjút adni?” – ezzel hárítva el a Népszava érdeklődését.

A KPSVR többször is beszámolt a Borkai-botrányról, cikkeinket itt érheti el.

Borkai ügyében több büntetőeljárás is folyik. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán közölték: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, míg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat – számol be a Népszava.

 

kpsvr

Képek: Béres Márton - Népszava