Kaposvár mintaváros lesz!

2020-07-31 10:22 | #Kaposvár #Zöld #Politika

Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű program mintavárosa lesz Kaposvár, melynek célja az illegális hulladéklerakók felszámolása. A volt Tanép-telep tekintetében ez Szita Károlynak 4 éven keresztül nem sikerült.

A program nyitórendezvényén Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelte: a cél a hulladékok, illegális hulladéklerakók felszámolása, újrakeletkezésük megakadályozása, valamint az erre a célra már meglévő jó példák, hatékony eszközök összegyűjtése.

A rendezvényen résztvevő Szita Károly polgármester nem a jó és hatékony példák ismertetése miatt ment, mivel 4 éven keresztül tudott a volt Tanép-telepen folyó illegális hulladéklerakásról és az ezreket mérgező égetésről, de semmit nem csinált. 

Hat esetben értesítették az önkormányzatot az illegális égetés miatt a hatóságok

A KPSVR és az RTL Klub híradója is többször beszámolt róla, hogy több 10 tonnányi illegális hulladékot tároltak és égettek a helyszínen. Horváth Ákos Ervin, helyi vállalkozó és polgármester-jelölt, illetve Felder Frigyes önkormányzati képviselő közreműködésével sikerült a hatóságoknak felszámolni az illegális lerakót és beszüntetni az illegális hulladékégetést.

Hatalmas füst száll a Béke utca, Kanizsii utca, és a 48-as Ifjúság útja háztömbjei fölött

Mint kiderült, Kaposvár mintahelyszíne lesz a programnak, ezért vett részt Szita Károly a rendezvényen. Kaposváron próbálják majd ki a leghatékonyabb eszközöket, mint a közel 500 millió forintból kiépített 325 egységből álló kamerarendszert. A kérdés csak az, hogy eddig miért nem tették?

Mivel eddig is volt kamerarendszer a városban, valószínű, hogy nem ennek hiánya akadályozta Szita Károlyt és a városházát a volt Tanép-telepen 4 éven át folyó illegális hulladékégetés elleni fellépésre.

kpsvr