Zsidózás a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán

2020-09-09 07:19 | #Politika #Kultúra

Takaró Mihály zsidó szennylapnak nevezte a Nyugat című folyóiratot az egyik órán, és természetesen Kertész Imre sem magyar – számoltak be a Kaposvári Egyetem korábbi színész hallgatói Takaró Mihály óráiról a Partizán nevű videóblogon.

A korábbi diákok azt is elmondták ugyanakkor, hogy Takaró rendkívül szuggesztív és intelligens ember, aki élvezetes órákat tartott, és azt is hozzátette ezekhez a magvas gondolatokhoz, hogy ez csak az ő véleménye, mindenki járjon utána és alakítsa ki a saját véleményét. 

Takaró Mihály Fotó: Komka Péter / MTI

A beszélgetésből az is kiderült, hogy rendszeresen előfordult az érintettekkel, hogy nem jöttek el Kaposvárra órát tartani a tanárok, külön szervezést igényelt a diákok részéről, hogy egy-egy általuk fontosnak tartott képzést megkapjanak. Ezt azzal magyarázták, hogy Kaposvár messze van és szerintük nem szívesen utaztak ennyit a tanárok egy óra megtartásáért.

Vidnyánszky Attilát egy nagyon kedves, figyelmes és szakmailag kiváló embernek írják le a Kaposvári Egyetem korábbi színész hallgatói, aki soha nem kommunikált velük hatalomi pozícióból. A megszólalók értetlenül állnak a hatalmas kontraszt láttán, ami a saját élményük és az SZFE kapcsán megszólaló Vidnyánszky között van.

Vidnyánszky Attila Fotó: Balogh Zoltán MTI

A beszélgetésben az is elhangzik, hogy míg Vidnyánszky arról beszél, hogy amit Ő képvisel annak nincsen tere, addig ott van a kaposvári képzés, ahol megmutathatta volna, hogy mennyire jól működik a koncepciója, de ez nagyon nem sikerült. A diákoknak kellett utánamenni a tudásnak, tanároknak kellett könyörögni, hogy jöjjön órát tartani. 

A korábbi diákok azt is elmondják, ha Vidnyánszkynak sikerült volna egy jó képzést megvalósítania a Kaposvári Egyetemen, akkor most több száz Kaposváron végzett hallgató állna ki Vidnyánszky mellett és mondaná azt az SZFE hallgatóinak, hogy ne aggódjanak, kiváló képzésben lesz részük.

Ezzel szemben az Színház Online-on megjelentek szerint, még több volt és jelenlegi kaposvári hallgató áll ki az SZFE mellett. 

 

kpsvr