Szita a Burger Kingben, kaposvári diákok a karanténban vannak. A tömeges karanténról néma csend van

2020-09-18 15:34 | #Kaposvár

Tömegével vannak karanténban a kaposvári középiskolások és tanáraik, de a kaposvári koronavírus infón csak kitűntetések, sikeres járványkezelés és Szita Károly „doktorpolgármesterúr” egészségügyi tanácsi olvashatók. 

Szita Károly a Burger Kingben, a kaposvári diákok karanténban vannak

Arról már nem tájékoztat a „hiteles és naprakész” információs oldal, hogy minimum 135 diák került az elmúlt időszakban hatósági házi karanténba, 7 igazolt fertőzött diák biztosan volt, illetve minimum 30 iskolai dolgozó is karanténba került. Pontos számot nem lehet tudni, mivel az elméletileg kötelező információ közlést nem minden iskola teljesíti. A Kaposvári Tankerületi Központ tájékoztatása szerint jelenleg 89 diák és 32 pedagógus van karanténban.

Minkácsí gimnázium aktuális helyzetjelentése a koronavírus kapcsán

 

Az atadhir.hu a megyei kormányhivatalhoz fordult, hogy pontos adatokhoz jusson, de nem járt sikerrel. Tíz napja várnak a válaszra, a kormányhivatal azzal takarózik, hogy nekik tovább kell küldeniük az ilyen megkereséseket. Nem is akárhova: a Miniszterelnökségnek!

Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor apparátusa fog pontos adatokkal szolgálni a somogyi helyzettel kapcsolatban. Hát, nem túl életszerű.

Kaposváron egyáltalán nem rózsás a helyzet: egy osztály a Munkácsyból, egy az iparművészetiből, egy a közgazdaságiból, négy pedig a Táncsics gimnáziumból van hatósági házi karanténban – tudta meg az atádhír.hu.

Táncsics gimnázium akuális helyzetjelentése a koronavírus lapcsán

A Kaposvári Szakképzési Centrum kaposvári iskolái a Noszlopyn kívül, a kereskedelmi, a gépész és az építők, nem érintettek a megbetegedésekben.

Szita Károly egy árva szót nem közöl a kaposvári koronavírus helyzetről, nem tájékoztatja a kaposváriakat. Inkább a Burger Kingben pózol, maszk nélkül ad át szobrot, és egy kis szociális uszítás is belefért a lomtalanítás kapcsán. A koronavirus.kaposvar.hu-n meg több, mint egy hete nem jelent meg új információ. A problémákról nem, csak a Cecília asszony látogatásáról kell a kaposváriakat értesíteni. Szitáék szerint, úgy tűnik, ennyi tájékoztatás bőven elég Kaposvárnak.

kpsvr