Kaposváron növekszik a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben

2020-09-23 11:26 | #Kaposvár

Kaposváron is növekszik a szennyvízből kimutatható koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Ezzel a vizsgálattal jól előre lehet jelezni a vírus terjedésének ütemét egy településen. 

Szombathelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben, Kaposváron, Szekszárdon, Pécsett, Békéscsabán és Egerben is növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében - tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ

Szita a Burger Kingben, kaposvári diákok a karanténban vannak. A tömeges karanténról néma csend van

A koronavírus vízzel, szennyvízzel eddigi vizsgálatok alapján nem fertőz, viszont a szennyvíz vizsgálatával lehetővé válik a vírus terjedésének nyomon követése nagyobb közösségekben, akár teljes településen. A nagy érzékenységű vizsgálat segítségével a járványhullám megugrása akár a nagyszámú klinikai tünetet mutató esetek megjelenése előtt előre jelezhető. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása - áll az NNK közleményében.

Megjelent a koronavírus a kaposvári kereskedelmi iskolában is

kpsvr