Kövér László Kaposváron sem bírt magával

2020-10-03 18:02 | #Politika #Kaposvár #Kultúra

Márton Áron püspök kaposvári szoboravatásán Kövér László a liberalizmust még a kommunizmusnál és a nácizmusnál is szörnyűbbnek ítélte ünnepi beszédében.

Kövér László Márton Áron kaposvári szoboravatóján

A házelnök Márton Áron méltatása mellett idézett a püspök a liberalizmust, mint a létező világok legrosszabbikaként beállító gondolataiból is. Ezek a gondolatok jól beleillenek a Fidesz jelenlegi retorikájába, melyben a szabadelvűség egy kiírtandó társadalmi jelenség, ami ellen harcolni kell. 

Kövér szerint egy 

„láthatatlan … birodalom tör az életünkre, szabadságunkra, emberi mivoltunkra.” 

Zárásként Kövér felszólította a közönséget: „Készüljetek és ne féljetek!” 

Szita Károly elismerően beszélt Márton Áronról, hogy mikor megfigyelték, akkor sem hátrált. Ez a gondolat különösen pikáns Szita Károlytól a saját ügynök múltját tekintve, mikor ő figyelt meg másokat. Szita Károly szerint ma Kaposvár fénykorát éljük, bár, ha megkérdeznénk azt a 10.000 embert és családjukat, akik a polgármester regnálása alatt mentek el a városból, lehet, más eredmény jönne ki.

A beszédek egytől egyik a keresztényi szeretetre és összetartozásra is felhívták a figyelmet, melyet úgy látszik, a magyar kormány csak a hozzá lojális keresztény honfitársai felé gyakorol, hiszen épp most véreztetik ki az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget. Iványi Gábor egyébként rendszeresen juttat kaposvári rászorulóknak is segélycsomagokat.

Márton Áron kaposvári szobra

 

kpsvr