A színház és a mozi felkészült, a Park és az Angus bezár

2020-11-05 11:55 | ##Kaposvár #Kaposvár #Kultúra

A keddi járványügyi szigorítások bejelentése után megnéztük, hogyan reagáltak a kaposvári intézmények.

Mivel a szórakozóhelyek közül csak azokat a helyeket érinti a bezárás, melyek „rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást „főszolgáltatásként” nyújtanak, vagyis a zenés klubokra, diszkókra, könnyűzenei koncerteket szervező helyekre, ezért megnéztük a közleményeiket.

A Park Music Hall és az Angus Music Club bezár.

A színház és a mozi, viszont más szabályozás alá esik, ezért a hivatalos közléseken túl meg is kerestük őket.

A Csiky Gergely Színház mindent megtesz a látogatók biztonsága érdekében, viszont türelmet és rugalmasságot kér.

Színház közlése szerint:

Azonnali hatályú rendelkezések alapján, nézőterünk átalakul! Előadásainkon csak minden harmadik széken foglalhatnak helyet. A megváltott jegyek, bérletek alakulásával kapcsolatban, kérjük keressék fel jegyirodánkat! 

Kérjük Önöket legyenek rugalmasak, hiszen lehetséges, hogy lesz olyan eset, amikor nem az évek óta megszokott helyükre ülhetnek le bérletes látogatóink. A színház munkatársai igyekeznek, hogy zökkenőmentesek legyenek az előadások alkalmával az ültetések. Törekszünk a legbiztonságosabb nézőteret létrehozni, szellőztetünk, fertőtlenítünk és szabályoknak megfelelően ültetünk! 

Tehát, ha előadásra megyünk:

  • Viseljünk maszkot
  • Időben érkezzünk, mert a beléptetésnél hőmérséklet mérnek és az ültetésrend is új

Az előírt szabályok szerint, csak minden 3. széken lehet ülni, ezért a színház újra feltöltötte a nézőtér üres székeit a világirodalom nagyjaival.

Fotó: Csiky Gergely Színház - Cservölgyi Zsófia
Fotó: Csiky Gergely Színház - Cservölgyi Zsófia
Fotó: Csiky Gergely Színház - Cservölgyi Zsófia

Megkerestük a kaposvári Kultik Mozit hogyan tesznek eleget az új szigorításoknak és miben kell változtatni az általuk eddig meghozott intézkedéseken.

Válaszukat változtatás nélkül közöljük:

A KULTIK mindig is nagy figyelmet fordított arra, hogy mozijai tiszták, kényelmesek legyenek, nézőinknek maximális szórakozási, kikapcsolódási 
élményt nyújtson.
A tavasszal megjelent járványra reagálva több szigorítást, biztonsági intézkedést bevezettünk: pl. speciális vírusölő szerek használata, a 
gyakran használt felületek folyamatos tisztítása stb. Ezeket illetve az előírt szabályozásokat minden esetben betartjuk.
Az elmúlt időszakban reagálva a helyzetre, bár előírás eddig erre nem vonatkozott, egymás mellé már csak azok ülhettek, akik egyszerre vásárolták meg jegyüket. Így elkerülhető volt, hogy idegenek egymás mellé üljenek. (A KULTIK korábban is garantálta, hogy a szabad helyek függvényében nézői más helyet válasszanak, ha nem érzik komfortosnak 
előre kiválasztott helyüket.)
Ezen kell most változtatnunk, hiszen a jelen szabályozás szerint minden megvásárolt jegy után két helyet ki kell hagynunk.
A KULTIK korábban is, és most is mindent megtesz annak érdekében, hogy a szabályozásoknak megfelelően működjön.