Bűnbandát kapcsolt le a rendőrség

2020-11-09 09:03 | ##Kaposvár #Kaposvár #Kékfény

Személyes adatokkal visszaélve, több mint 27 millió forintot csalt ki három kaposvári bűnbanda az egyik legnagyobb hazai távközlési szolgáltatótól.

Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen elkövetők 2018 végétől kezdődően összesen 68 személy adatait jogtalanul megszerezve és felhasználva rendeltek különböző műszaki cikkeket, köztük mobiltelefonokat, tv készülékeket egy ismert hazai távközlési szolgálatótól.  A megrendelt termékeket a bűncselekményben közrejátszó futárok nem az ügyfelek címére szállították, hanem az elkövetőknek kézbesítették.

A széles körű nyomozás eredményeképp a vizsgálók az összesen hat, 22 és 47 év közötti megrendelőt, valamint két, a bűncselekmények elkövetésében társtettesként részt vevő, 28 és 32 éves futárt hallgattak ki személyes adattal visszaélés, hamis magánokirat felhasználása, valamint jelentős kárt okozó információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök az eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

forrás: police.hu