Müller Cecília: szigorítani kell, mert az eddigi intézkedések nem vezettek eredményre

2020-11-10 13:40 | #Kitekintés

A legfrissebb adatok ismertetését követően (erről bővebben itt olvashat) az országos tiszti főorvos a szigorításokról szólva közölte: Mivel az eddig meghozott intézkedések eddig nem vezettek eredményre és a vírus megfékezésére, ezért kell szigorúbb intézkedéseket hozni.

Új eljárásrendet vezetnek be

Müller Cecília közölte azt is, hogy új eljárásrendet vezetnek be (ez a járvány kezdete óta már a tizedik módosítás). A cél az ellátás zavartalanságának biztosítása.

Fontosnak nevezte, hogy más betegségek, népbetegségek, így például a szív és érrendszeri vagy daganatos betegek védettek vagy jó állapotban legyenek:

"Mindentől meg kell kímélni magunkat annak érdekében, hogy jó egészségi állapotban legyünk"

- mondta Müller Cecília.

Hangsúlyozta azt is, hogy az influenza elleni védőoltások kiszállítása folyamatos, sőt, a magyar vakcinagyárt is a megrendeléseken dolgozik, de arra kérik a háziorvosokat, hogy a magas kockázati csoportokat vegyék előre a védőoltások beadása során. 

Türelmet kért mindenkitől és örvendetesnek nevezte, hogy megnőtt az igény a védőoltásra.

Visszatérve a szigorításokra Müller Cecília elmondta:

"A pozitivitási esetszám egy hét alatt a másfélszeresére nőtt, ráadásul a fertőzöttek 25 százaléka már a 40-49 éves korosztályból kerül ki."

Közölte: A járvány Győr-Moson-Sopron megyében terjed a leggyorsabban, ahol megduplázódott a betegek száma. Nem sokkal jobb a helyzet Pest megyében sem, ahol 90 szzalékkal, a fővárosban pedig 80 százalékkal emelkedett a fertőzöttek száma.

Lakosságszámhoz képest szintén Győr-Moson-Sopron vezet, majd Budapest és Nógrád megye következik a sorban. Százezer lakosra vetízve pedig Somogy, Békés és Tolna megye produkálja a legalacsonyabb számot.

 

Kép: hirado.hu

Forrás: ugytudjuk.hu