Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltet indít 2022-ben

2020-11-16 15:47 | #Kaposvár #Politika #Kitekintés

A demokrata ellenzéki szövetség tagjai (DK, Jobbik, LMP, Momentum, Párbeszéd, MSZP) november 15-én tartott harmadik találkozójukon leginkább a 2022-es választások kapcsán hozott új döntéseket.

Fotó forrása: MSZP / facebook.com

A hétfői közleményből kiderül, hogy a pártelnökök nyíltan elutasítják azokat a választási szabálymódosításokat az Alaptörvény-módosítással egyetemben, amelyeket a kormány kezdeményezett. Hangsúlyozzák továbbá, hogy a 2022-es választásokon a megváltozott szabályrendszer ellenére, illetve az új szabályokhoz igazodva is törekednek majd a közös, együttes erővel elért győzelemre és kormányváltásra.

A pártelnökök kifejtették, hogy a közös programjukban olyan alapértékeket fognak meghatározni, amelyek a demokrata ellenzék közös céljainak eléréséhez biztosítanak alapot.

“AZ ELŐVÁLASZTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN MEGÁLLAPODÁS SZÜLETETT ARRÓL, HOGY AZ ELŐVÁLASZTÁSOK LEBONYOLÍTÁSÁBA BEVONJÁK A CIVIL SZERVEZETEKET, VALAMINT – FIGYELEMMEL A KORMÁNYZÓKÉPESSÉGRE, A KÖZÖSEN KÉPVISELT ALAPÉRTÉKEK ELFOGADÁSA ESETÉN – AZ ELŐVÁLASZTÁSOKON CIVIL JELÖLTEK INDULÁSÁT IS LEHETŐVÉ TESZIK.”

-olvasható az LMP hétfői közleményében.

A pártelnökök nyilatkozata alapján a demokrata ellenzéki szövetség legkésőbb 2021.október 23-án közös miniszterelnök-jelöltet és 106 közös jelöltet tud állítani.

 

Forrás: Jövő Tv