Rejtélyes bosszú lehetett Rozi lefejezése mögött

2020-11-16 18:50 | ##Kaposvár #Kaposvár #Kékfény

Korábban hírt adtunk arról, hogy kegyetlenül levágták a Kutyatár kecskéjének, Rozinak a fejét. Miután több forrásból érdeklődtünk az esetről, számos rejtély derült ki. Egy nagy port kavart évtizedes és egy tavalyi kaposvári bűncselekmény is kapcsolatba hozható a gyanúsítottal és Rozi halálával. 

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség / Somogy Megyei Főügyészség

Az elkövetővel kapcsolatban több forrásunk jelezte, hogy személye azonos lehet a kegyetlen remeteként ismert kaposvári férfival. Mint ismert, 2019 novemberében emeltek vádat az akkor 28 éves férfi ellen, mert 

ÉLETTÁRSA KEZEIT ÖSSZEKÖTÖTTE, TESTSZERTE ÜTÖTTE, CIGARETTA CSIKKET NYOMOTT EL A COMBJÁN, MAJD AZ ÖSSZEVERT, RUHÁTLAN NŐT A HAJNALI ÓRÁKBAN KIHÚZTA AZ ÉPÜLET ELÉ, AHOL TÖBBSZÖR MEGRÚGTA, MAJD MEGKÖTÖZVE A SORSÁRA HAGYTA.

De nem ez volt az első összetűzése a törvénnyel. 

2008-ben több helyi és országos médium is hírt adott róla, hogy megrongálták a kaposvári Zsidó Temetőt. Akkor az egyik elkövető egy kaposvári középiskolás, Ny. Ádám volt. Tettüket akkor azzal indokolták a Sonline kérdéseire válaszolva, hogy a temetőrombolás csak eszköz volt a céljuk pedig, hogy felhívják a figyelmet a világ felvásárlására.

A kuruc.info szélsőjobboldali internetes portál még gyűjtést is szervezett „két tettrekész ifjú hazafinak.” Érdekesség, hogy a 2008-as cikket éppen akkor tették elérhetetlenné, mikor rátaláltunk. De semmi gond, mivel archiválva rátaláltunk, amit itt lehet elérni.

Az indíték

A feltételezett indíték megtalálásához vissza kell kanyarodnunk a tavalyi esethez. A „Kegyetlen Remete” ellen eljárást indítottak a bántalmazás miatt. Ny. Ádámnak ekkoriban volt egy szamara. A tárgyalás következtében a jószágától megfosztották. A vádlotthoz közel álló forrásunk arról számolt be, hogy ez lehet az indíték.

A Kutyatár megerősítette az információt, elmondták, hogy hozzájuk került a szamár, aki nagyon rossz állapotban volt. 

Fotó: Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület Kaposvár

Hónapokkal a kecske lefejezése előtt már a Kutyatár látókörébe került a vádlott szamara. Akkor az egyesület a rendőrség kérésére elszállította, állatorvosi ellátásban részesítette a saját költségén. Később a vádlott telefonon vette fel a kapcsolatot a menhellyel, de nem adták oda neki az állatot, mert nem tudta igazolni, hogy az övé és az orvosi-szállítási költségeket sem akarta megtéríteni. A haszonállatot később ellopta az egyesülettől. A Kutyatár később is kapott bejelentéseket a szamár ügyében, hogy szabadon kóborol, de nem vették magukhoz mivel nem látták értelmét, mivel a vádlott minden alkalommal visszalophatja. Megint elkóborolt a szamár, és Ny.Ádám azt hihette, hogy a szamár a Kutyatárnál van, csak nem adják oda neki. Ez vezethetett a bestiális bosszúhoz, Rozi halálához.

Korábban a témában:
Őrizetben a feltételezett gyilkosa Rozinak, a kecskének
Bestiális: a kutyatáras Rozinak, a kecskének levágták és elvitték a fejét
Kutyatár után Siófok következhet?