Szita támogatja Kaposvár kivéreztetését

2020-11-17 14:44 | ##Kaposvár #Kaposvár #Kitekintés #Politika

Szita Károly támogatja a kormány megszorításait, melyek az önkormányzatokat sújtják. Vannak olyan fideszes polgármesterek, akik Szitával ellentétben, nem a kormány, hanem a városuk érdekeit nézik.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Szita Károly hitet tett a kormány, önkormányzatokat sanyargató intézkedései mellett, és felszólította polgármester társait, hogy most ne siránkozzanak.

Most ismét drasztikus megszorításokra készül a kormány. El akarják venni az önkormányzatoktól az iparűzési adót, a parkolási bevételekhez hasonlóan, és befagyasztanák az ingatlanadó, az idegenforgalmi adó, az építményadó, valamint a kommunális adó mértékét.

Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András, már év elején gazdasági zsákutcának nevezte az iparűzési adó elvonását, Dézsi Csaba, Győr fideszes polgármestere és a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt utóda, most úgy fogalmazott: „Vannak, akik jó, és vannak, akik rossz tanácsokat adnak. Győr város polgármestereként azt mondom, hogy ez egy nagyon rossz tanács” – utalt az iparűzési adó elvonását tanácsoló Parragh László iparkamarai elnökre.

Szita Károly nem állt ki a polgármester társai mellett és a kaposváriak mellett sem. Kaposvár számára is katasztrófával érne fel, ha elvonnák az iparűzési adóbevételeit, de Szita semmit nem tesz annak érdekében, hogy a kormány ne lépje meg a megszorításokat. Ha a kormány elvonja az önkormányzatok saját bevételeit, akkor teljes egészében kiszolgáltatottá válnak a kormánynak.

Mivel a kormány nem tudja megfelelően kezelni a vírushelyzetet, így látszatintézkedésekkel borzolja a kedélyeket, és az önkormányzatokat szivatja. Ezzel próbálja elterelni a figyelmet a borzalmas fertőzöttségi és halálozási adatokról. Szita Károly a kaposváriak érdekei helyett, a kormány érdekeit képviseli, és készségesen részt vesz Kaposvár kivéreztetésében.