Indítványozták a bestiális kecskét lefejező letartóztatását

2020-11-18 13:15 | #Kékfény ##Kaposvár #Kaposvár

Lassan pont kerülhet az ügy végére.

Korábban több cikkben foglalkoztunk a Rozinak, a kecskének a halálával és az állatkínzással megvádolt férfi ügyével. Elsők között jártunk utána a feltételezett indítéknak is, amiről bővebben ide kattintva olvashatnak: Rejtélyes bosszú lehetett Rozi lefejezése mögött.

A hatóság lépett.

A Kaposvári Ügyészség indítványt nyújtott be a Kaposvári Járásbíróság Nyomozási Bírójához az állatkínzás bűntettével és további bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 28 éves kaposvári férfival szemben letartóztatásának elrendelése végett.

A férfit a kaposvári rendőrök négy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, amelyek közül kettőt volt élettársa sérelmére követett el, azonban a másik kettő esetben állatkínzás a gyanúsítás tárgya.

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

A gyanúsított 2018 decemberében Kaposvár kertvárosi részén kutyáját egy dárdával leszúrta, majd egy közeli kútba dobta, legutóbb 2020 novemberében a hajnali órákban egy kaposvári állatmenhelyen vágta le egy kecske fejét és a fejet magával vitte.

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

A Kaposvári Járásbíróság 2020 októberében nem jogerősen a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit, azonban az eljárás nyomozati szakaszában végig letartóztatásban volt terhelttel szemben a kényszerintézkedést háromszor szüntette meg, az ítélethozatalkor a férfi ismét szabadlábon volt.

Az ügyészség indítványa szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

Korábban a témában:

Rejtélyes bosszú lehetett Rozi lefejezése mögött
Őrizetben a feltételezett gyilkosa Rozinak, a kecskének
Kutyatár után Siófok következhet?
Bestiális: a kutyatáras Rozinak, a kecskének levágták és elvitték a fejét

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség