A magyarok többsége nem kér a koronavírus elleni védőoltásból

2020-11-19 08:38 | #Kitekintés

Ez a fokú bizalmatlanság világszinten is kiemelkedő.

 

A magyarok túlnyomó része biztosan nem oltatná be magát koronavírus elleni vakcinával, derült ki az Euronews kutatásából. Az Opinio által 1231 fős mintán végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek mindössze 17 százaléka adatná be magának az oltást, ha a vakcina elérhetővé válna. 47 százalék egyértelműen elutasította az oltás lehetőségét, 36 százalék pedig még nem döntötte el.

Ez a fokú bizalmatlanság világszinten is kiemelkedő. A Nature magazinban október végén megjelent, a föld lakosait reprezentáló felmérésből az derült ki, hogy a bolygó lakosságának több mint 60 százaléka kérné az oltást, ha az elérhetővé válna, tizennégy százalék nem tudja és mindössze mintegy tizenöt százalék mondta azt, hogy biztosan nem kérne vakcinát.

A legtöbb megkérdezett egy Magyarországon gyártott védőoltást választana, valamivel kevesebben kérnének az amerikai fejlesztésű vakcinából, a magyar kormány által már megrendelt orosz gyártmányú oltószerrel viszont mindössze 7 százalék oltatná be magát, és ennél is kevesebben, mindössze 4 százaléknyian kérnének a kínai vakcinából.

Forrás: ugytudjuk.hu