Gyurcsány egykori rendészeti szakállamtitkárát nevezte ki kórházigazgatónak Orbán

2020-11-19 11:50 | #Politika #Kitekintés

Jenei Zoltán 13 évvel ezelőtt még azt a kordont védte, amit a Fidesz támadott a legvehemensebben. Változnak az idők.

A szerda este megjelent Magyar Közlönyből derült ki, hogy az emberi erőforrások miniszterének javaslatára Jenei Zoltánt országos kórház-főigazgatóvá nevezte ki Orbán Viktor.

Jenei Zoltán 2015 óta volt a Pécsi Tudományegyetem kancellára, igaz, távozásának okáról semmit nem tudni.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Jenei karrierje ugyanakkor nem ezzel indult, sőt. 

A korábbi rendőr dandártábornok és az ORFK gazdasági főigazgatója a második Gyurcsány-kormányban - 2006 júniusától - az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendészeti szakállamtitkára volt, egészen 2007 májusáig, amikor távoznia kellett az egyre kínosabbá váló Kossuth téri kordonerdő miatt.

Mint ismert a vaskerítés hónapokon keresztül díszítette a teret, végül Orbán Viktor vezetésével 2007. február 2-án - az akkori évek legjobb politikai marketing üzenetével - pár perc alatt szétbontották a kordonokat a fideszes képviselők.

 

Fotó: MTI

Jenei ugyanakkor - Gergényi Péterrel együtt - még az év elején is megvédte a kordonokat, mondván arra biztonsági kockázatok miatt továbbra is szükség van. Végül - ahogyan az várható volt - Gyurcsányék beáldozták, így mennie kellett a szakállamtitkárnak. 

Szakértelmére végül 2015-ben lett újra szükség, amikor az egykori kordonbontó miniszterelnök a pécsi egyetem kancellárjává nevezte ki Jeneit.

Forrás: ugytudjuk.hu