Toljuk légyszi! „Hazudik az Index és a HVG! Álhír, hazugság!”

2020-11-19 13:05 | #Politika

A közmédia "Pitbullja", a hírigazgató Németh Zsolt, körlevélben adta ki, hogy hazugozni kell az Indexet és a HVG-t - írja az Index.

Szerdán nagy port kavart az Index és a hvg.hu híre, melyet a KPSVR is átvett, amely szerint az Orbán-kormány február 8-ig meghosszabbítja a korlátozó intézkedéseket, tehát velünk marad a maszk és a kijárási tilalom.

Volt M1-es: Politikailag megbízhatók kerülnek képernyőre

A cikk megjelenését követően a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki szerda délelőtt 11:04-kor, azt írva, 

AZ INDEX ÉS A HVG ALAPTALANUL RÉMHÍRT TERJESZT ÉS SZÁNDÉKOSAN HAZUGSÁGOT ÁLLÍT.

A közszolgálati televízió hírcsatornáján is bemondták, valamint a teljes kormánypárt sajtóban is örömmel adtak hírt arról, hogy az Index és a Hvg.hu hazudik.

Tegnapi cikkünkben foglalkoztunk vele, hogy a Fidesz-kormányban óriási a káosz, így azt se tudják, hogy pontosan mit fogadtak el február 8-ig.

Az Index birtokába jutott egy email, amelyet az állami hírtelevízió hírigazgatója, Németh Zsolt, vagy ahogy a közmédiában hívják „Pitbull” küldött a kollégáinak még azelőtt, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ honlapján megjelent volna a felhívás a korrekcióra.

A levelet Németh Zsolt 10:58 perckor küldte ki szerkesztőknek a 

Toljuk légyszi!

tárggyal, a törzsszövegében pedig a „Hazudik az Index és a HVG! Álhír, hazugság!” felkiáltással. 

Mindez felveti a kérdést az Index szerint, hogy Németh Zsolt hogyan tudott ilyen gyorsan utánanézni a dolgoknak. Miért nem azt mondta a kollégáknak, hogy nézzenek utána, hogy valóban így van-e, miért írta, azt, hogy „toljuk.” 

Forrás: Index

Fotó: Bődey János / Index