Bosszúból étolajat öntött a lábtörlő alá

2020-11-20 09:05 | #Kékfény

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 17 éves lánnyal szemben, aki egy Somogy megyei gyermekotthonban úgy állt bosszút az intézményvezetőn, hogy az irodája ajtaja elé étkezési olajat öntött, amin a sértett elcsúszott és megütötte magát. 

A vádirat szerint a már több éve az intézetben lakó vádlott azért haragudott az otthon vezetőjére, mert barátját egy másik gyermekotthonba helyeztette át.

A lány 2019 októberének végén – amely napon a fiút ténylegesen átszállították – félig megtöltött egy bögrét étolajjal, majd azzal a sértett irodájához ment. A vádlott az iroda ajtajánál a bögre tartalmát a lábtörlő alá öntötte, majd azt úgy igazította meg, hogy ne látszódjon az alatta lévő csúszós folyadék.

A sértett az olaj kiöntése után rövid időn belül használta irodáját és amikor onnan kifelé jött, kicsúszott lába alól a lábtörlő és a jobb oldalára esett. Az intézményvezető az esés következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádlottal szemben fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott azzal, hogy annak végrehajtását a Fonyódi Járásbíróság próbaidőre függessze fel.

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség