Életveszélyes sérüléssel sikerült csak berzárni a kocsmát

2020-11-23 08:55 | #Kékfény

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat azzal a 24 éves nagyatádi férfival szemben, aki a jogos védelem kereteit túllépve életveszélyes sérüléseket okozott a rá támadónak.

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

A vádlott 2019 októberében ismerősével italozott egy nagyatádi sörözőben. A pultnál ivott a sértett is, aki zárórakor a pultos felszólítása ellenére sem akarta elhagyni az egységet, ezért a vádlott rászólt. Az ittas sértett ennek hatására kiment a söröző elé, de ahelyett, hogy hazaindult volna, visszarohant az egységbe, majd ököllel arcon ütötte a pultnál álló vádlottat, aki a pultnak esett.

A vádlott ekkor dulakodni kezdett a sértettel, melynek során mindketten a földre estek úgy, hogy a sértett beütötte a fejét, és további támadásra már nem volt képes. Ezt a vádlott is észlelte, ennek ellenére – a jogos védelem kereteit túllépve - legalább három alkalommal, nagy erővel ököllel arcon ütötte a magatehetetlenül földön fekvő másik férfit.

Ekkor avatkozott közbe a vádlott ismerőse, aki elvonta onnan a férfit. A vádlott ezután megnyugodott, és miután észlelte, hogy a sértett nem mozdul, megkérte a pultost, hogy értesítse a mentőket. A sértettnek a bántalmazás következtében – egyebek mellett - többszörös arccsonttörése keletkezett, valamint a gyógykezelése alatt légúti szövődmények is felléptek nála, mely olyan közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett, ami megfelelő orvosi kezelés nélkül a halálát okozhatta volna.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség