George Clooney: Hazudik az Orbán-propagandagépezet

2020-11-24 11:20 | #Politika #Kultúra

Nem rejtette véka alá gondolatait a világhírű színész.

Fotó: Tolga AKMEN / AFP

A 24.hu kereste meg a világhírű színészt, George Clooney-t a közelmúltban tett megjegyzése és a kormánymédia reakciója miatt. Kemény válaszokat kapott a hazai vezetés.

Előzmény ide kattintva olvasható.

„Nem számítok arra, hogy ez a válasz megjelenik majd a magyar híroldalak többségén, mert azokat az Orbán-rezsim vagy közeli szövetségesei birtokolják és működtetik, de így is hallatszani fog a hangom. Csak egyszer találkoztam Soros Györggyel, egy menekültválságról szóló ENSZ-találkozón, ahol az Egyesült Államok elnöke is részt vett. A fiával, Alex-szel is egyszer találkoztam, egy davosi eseményen”

– írta a színész, hozzátéve, hogy ezen kívül nem kommunikált Soros Györggyel. (Az utóbbi találkozón készült Clooney-ról és Alex Sorosról egy közös fotó, ami bejárta a kormánysajtót.)

„Tehát az Orbán-propagandagépezet hazudik, pont"

– szögezte le a filmsztár.

Clooney szerint mindazonáltal a Soros család azzal, hogy szegények és menedékkérők oktatását támogatja, illetve jogi segítséget nyújt nekik, hatalmas jót tesz a világnak.

„Orbán úr is így érezte, amikor 1989-ben Soros úr támogatta a nagy-britanniai tanulmányait. A kormánya ugyancsak dollármilliókat kapott Sorostól a régi szép időkben, amikor Orbán Viktor a kommunizmus ellen harcolt”

– folytatta Clooney.

A színész úgy véli, az Orbán-rezsimet „a szabad sajtó elhallgattatása, egyes szektorok drákói megadóztatása, a jogfosztottak démonizálása, és a szélsőjobboldali extremistákra való kikacsintások” jellemzik. Bevallotta, hogy többször is vendégeskedett nálunk, legutóbb a 2000-es évek elején látogatott újra Budapestre, és a Duna-korzón sétálva azt gondolta, hogy a Szovjetunió összeomlása utáni Magyarország „tündöklő példája volt a demokratikus sikernek”.

„Várom azt a napot, amikor Magyarország ismét visszatér ekkori önmagához"

– zárta gondolatait a színész.

Forrás: ugytudjuk.hu