Elhunyt "Szinyor" a Csiky legendás alakja

2020-11-28 22:45 | #Kaposvár #Kultúra

Csütörtök este osztotta meg a tragikus hírt a Csiky Gergely Színház a facebook oldalán.

Fotó: Csiky Gergely Színház facebook oldala

Megrendüléssel tudatják, hogy Szentgyörgyi István "Szinyor" a Csiky Gergely Színház Társulatának egykori díszítő-oldalvezetője életének 72. életévében elhunyt. Szinyor 1966-tól 2009-ig, azaz 43 évig volt aktív tagja Társulatnak. 

Bejegyzésükben olvasható ,hogy Szalai József szcenikai és műszaki igazgatónk alábbi gondolatokkal emlékezik barátjáról: 

"Drága Pistám!

Öreg " Szinyor" barátom,! Úgy három héttel ezelőtt beszéltünk telefonon, viccelődtünk, emlékeztünk a régebbi időkre, és abban maradtunk, hogy amikor vége ennek a pandémiás időszaknak, iszunk majd egy két sört , illetve bort, (mert hogy te mindig inkább boros voltál) mindkettőnk egészségére. Sajnos röviddel ezután kórházba kerültél , és nem jöttek jó hírek felőled. Ahogy írok, tódulnak fel bennem az emlékek, a színház portai ablakában történő reggeli hurkázások és szalonnázásokról, az akkoriban sok tájelőadáson történt " csibészségeinkről", a színházi műszaki találkozókról, a közös adriai nyaralásokról, és persze a nagy vitatkozásokról is, amely után kicsit dunnyogtunk egymással, de rövid idő elteltével mindig egy nagy ölelés lett vége. Ölelnélek most is Pistám! Búcsúzom tőled! A jó Isten, és az angyalok vigyázzanak rád, és kísérjenek utadon!"

Az egykori díszítő-oldalvezető híres volt a színházban az "aranyköpéseiről", megszólalásairól. 

Az alábbi videóval emlékeznek meg rá egykori kollégái, munkatársai és barátai (ide kattintva megtekinthető) .

Egyet mi is kiemelnénk: "Szinyornak volt marcaliban egy háza, és mindig mondta: Sugikám ha van valami csajod, odaadom a kulcsot. Az egy olyan ház, akkora telekkel, hogy a kert végiben folyik a Balaton."

Nyugodjék békében.