NAGYATÁDI PÉKSÉG BEZÁRÁSA: fontos részletek derültek ki

2020-11-28 13:41 | #Kitekintés #Kékfény

A KPSVR számolt be először a nagyatádi pékség brutálisan szigorú, 60 napos bezárásáról. Beszéltünk a rendőrséggel és a tulajdonos fiával is, nagyon furcsa történet körvonalazódik. 

FIGYELEM! 11.30 - 20:00 ÚJABB FEJLEMÉNYEK A PÉKSÉG ÜGYÉBEN! OSSZÁTOK LÉGYSZI!!! 

Ahogy arról tegnap írtunk, egy 65 év alatti vásárló miatt záratta be a rendőrség a nagyatádi Európa Pékséget, mivel az illető a 65 év felettieknek fenntartott idősávban vásárolt. 10 óra 10 perckor történt a vásárlás, de 9 és 11 óra között csak a 65 év felettiek tartózkodhattak volna az üzletben.

Ma délelőtt elkezdtük összerakni a részleteket, mert nem értettük, hogy derült ki az illető kora és a rendőrök miért éppen őt ellenőrizték. 

EZ IS ÉRDEKELHET --> KAPOSVÁR MAGÁRA HAGYTA AZ IDŐSEKET

Elsőként a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányságot hívtuk, ahol egyből a koronavírussal kapcsolatos rendőri intézkedésekkel foglalkozó illetékeshez kapcsoltak. Már tudjuk, hogy ilyen is van. A rendőrség megerősítette, hogy valóban egy rendőri intézkedés után záratták be a pékséget, de az ügy részleteiről nem mondhattak semmit. Annyit viszont megemlített az illető, hogy a rendőrségnek muszáj kimenni a helyszínre, ha bejelentés érkezik a koronavírussal kapcsolatos szabályokkal kapcsolatban. Ez viszont egy fontos információ, ami segíthet az ügy megértéséhez. 

Kerestük az eladó hölgyet is, aki megosztotta a Facebookon a hírt, viszont őt nem értük el. Azonban eljutottunk a tulajdonos Németországban élő fiához, aki elmondta pontosan a történéseket:

miután kiszolgálták a maszkban megállapíthatatlan korú illetőt, kisétált a boltból, ahol a rendőrök már várták. Az igazoltatás során természetesen kiderült, hogy 65 év alatti volt a vásárló, így intézkedtek a rendőrök.

A tulajdonos fia, Cena Labinot azt is elmondta, úgy sejtik, hogy egy szervezett akció áldozatai lettek, hiszen a rendőrök már várták az ominózus vásárlót, mikor kilépett a boltból. Azt is valószínűsíti, hogy konkurenciaharcról lehet szó, hiszen népszerű az üzletük.

Ezen a ponton visszautalnánk a rendőrséggel folytatott beszélgetésünkre: mi nem kérdeztük, hogy bejelentésre mentek-e ki, de a rendőrség valamiért mégis fontosnak tartotta ezt nekünk kihangsúlyozni.

A hozzászólók jelentős része is szervezett akcióról beszél, illetve a nagyatádi hozzászólók véleménye is ez.

Cena Labinot elmondta még, hogy sajnálja a dolgozókat, akiknek szintén anyagi kiesést fog okozni a bezárás, és a legszörnyűbb, hogy pont karácsony előtt.