Küzdenek a bezárt pékségükért a nagyatádiak

2020-11-30 20:10 |

Nagy méretű összefogás indult a nagyatádi pékségért, hogy karácsonyra újra kinyithasson. -írja az atádhír.

Elsőként számoltunk be róla, hogy a nagyatádi Európa Pékséget a rendőrség záratta be, mivel délelőtt kiszolgáltak egy 60 év feletti urat, aki viszont még nem töltötte be a 65-ik életévét, így az idősek vásárlási sávjában szabálytalanul tartózkodott a boltban.

Az üzletvezető a közösségi oldalon számolt be a történésekről, miszerint ma 10 óra 10 perckor egy 60 év feletti idősebb urat szolgáltak ki, de kiderült, hogy még nem töltötte be 65-ik életévét, így a szabályok szerint nem tartózkodhatott volna a boltban. 

Az atádiak viszont összefogtak és petíciógyűjtésbe kezdtek, hogy az üzlet karácsonyra újranyithasson. - számol be az atadhir.hu

A portál szerint az aláírásgyűjtést Stoffné Perák Márti és párja, Garamvölgyi László indította el  és már egyre több nagyatádi üzletben aláírható.
Ahogy fogalmaztak:

"Szerintem rendőri túlkapás történt, nagy érvágás ez bármely üzlettulajdonosnak, különösen a karácsonyi időszakban – mondta az Atádhírnek Márti. – És tudom, hogy az atádiak többsége hasonlóan vélekedik. Ez nem csak a vállalkozás büntetése volt, hanem az összes odajáró vendégé is. Ezért gondoltuk úgy, hogy teszünk valamit: aláírásgyűjtést indítottunk a bezáratás méltányolására. Szeretném hangsúlyozni, hogy ezt kizárólag segítő szándékkal tesszük, nem akarunk semmilyen konfliktust vagy politikát belekeverni az ügybe, ez egy civil vásárló kezdeményezése."

A nyomtatványt formailag ügyvéddel ellenőriztették. Azt tervezik, hogy az aláírásokat elküldik az operatív törzsnek és az Igazságügyi Minisztériumnak egy kísérőlevéllel, hogy karácsonyra kinyithasson sok nagyatádi szeretett péksége. 

A bezárás részleteiről ide kattintva olvashat.