Véget ér a Barátok Közt

2020-11-30 14:59 | #Kultúra

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója megerősítette a sajtóhíreket. -írja az ugytudjuk.hu

Fotó: Barátok Közt

Ahogy reggel már az ugytudjuk.hu is megírta, felreppentek olyan hírek 22 év után véget ér a Barátok Közt. A Blikk értesülései szerint az RTL Klub legendás szappanoperája nem éli meg a huszonharmadik születésnapját, a jelenlegi információk szerint jövő nyáron kerülhetnek adásba az utolsó részek.

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a SorozatWikinek adott interjújában erősítette meg, hogy befejezik a sorozatot. Kolosi elmondta, hogy miért hozták meg ezt a súlyos döntést, és azt is kifejtette, hogy szerinte hol lett elrontva a Barátok közt.

Kolosi szerint bármi is történjen majd, a Barátok közt mindig is a magyar televíziózás egyik legsikeresebb vállalkozása, korszakalkotó produkciója marad. Elképesztő teljesítménynek nevezte, hogy a sorozat több mint másfél évtizedig hatalmas siker volt, sőt olyan időszak is volt, amikor több mint 70 százalékos közönségarányt hozott.

"Egy olyan sorozat, amelynek ilyen hatása volt, ami ennyire erős volt és ilyen mértékben tartottak tőle az ellenfelei, mindig is a magyar tévétörténelem egyik legnagyobb csillaga marad. Független attól, hogy most már messze nem nézik ennyire jól." - fogalmazott Kolosi, majd hozzátette, ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudják adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor.

"Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne  tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült."

Kolosi szerint a bajok akkor kezdődtek, amikor több mint 5 éve Kalamár Tamás (a sorozat alapító producere) távozott a Barátok közttől. "Ezt követően a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani."

A sorozat két évtizedes múltjára tekintettel megpróbáltak tenni még egy utolsó kísérletet, azt remélték, hogy amikor a megújított tartalommal a tavasz közepén a Barátok közt ismét főműsoridőbe kerül, újra sikeres lehet. Eleinte elégedettek voltak, ám a nézők mégsem tértek vissza.
 

"Már nyáron látszódnia kellett volna, hogy a nézők visszaszoknak rá, de ez nem történt meg. Így igazából már akkor várható volt, hogy előbb-utóbb kénytelenek leszünk befejezni a sorozatot." - mondta Kolosi, aki hozzátette, a stáb még hónapokig forgatni fog, a nézők pedig körülbelül fél évig még láthatják az RTL Klubon.

"Jövő nyáron búcsúzik a Barátok közt a képernyőkről."

Forrás: ugytudjuk.hu