60 nap helyett 7 nap a pékség büntetése

2020-12-01 20:01 |

Meggondolta magát a hatóság, hiszen az országban itt sújtottak le kirívóan nagy, de a törvény által megengedett büntetésekkel.

Elsőként számoltunk be róla és több cikkben is foglalkoztunk a nagyatádi pékség bezárásával.

A történtek szerint a pékség azért került bezáratásra, mivel a nyugdíjasok idősávjában egy 49 éves vásárlót szolgáltak ki. Az eset bejárta az országos médiát is, a nagyatádiak pedig aláírást kezdtek el gyűjteni, hiszen túlzónak találták szeretett pékségük bezáratását és azt szerették volna, hogy a karácsonyi időszakban újranyithasson.

Mai napon korábban kerestük a pékség tulajdonosát, aki elmondta, hogy még semmilyen érdemi információval nem tud szolgálni, mivel nem kapta meg a határozatot.

A hatóság lépett.

Az atádhírnek válaszolva Somogy Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztálya elmondta, hogy mérsékelték a büntetést:

"A Nagyatádi Rendőrkapitányság vezetője felülvizsgálta a határozatot, mert az alkalmazott szankció – amely a jogszabály adta kereteknek megfelelt – az országos átlaghoz képest szigorúbb volt. Az érintett szabálysértési hatóság korábbi döntésének felülvizsgálata során önkorrekcióval élt, és a hasonló szabálytalanság esetén országosan alkalmazott jogkövetkezménynek megfelelő mértékű szankciót alkalmazott az üzlettel szemben. Az ideiglenes bezárást összesen hét napra csökkentette, a bírság összegét pedig mérsékelte."

A mérsékelt döntés értelmében jövő héten ismét kinyithat a pékség.