Illegális csoportszex miatt mondhatott le a Fidesz EP képviselője

2020-12-01 14:58 | #Politika

A legnagyobb flamand napilap bár nem nevezi meg, de egyértelműen a Fidesz év végén távozó EP-képviselőjére utal, mikor rendőrségi források alapján arról ír: egy illegális brüsszeli gangbang bulin egy magyar MEP is részt vett - írja az azonnali.hu.

EP / Daina Le Lardic

FRISSÍTÉS! 12.01 - 16:10  ITT VAN SZÁJER BEISMERÉSE! OSSZÁTOK IS MEG!

Péntek este egy Brüsszel belvárosában lévő első emeleti bárban gangbang bulit tartottak helyi lapok értesülése szerint, aminek a helyi rendőrség járványügyi szabályok megsértésére vadászó alakulata vetett véget. A belgiumi rendőrség a flamand HLN értesülése szerint megerősítette azt, hogy a 25 fős, főleg férfiak részvétel rendezett szexpartin részt vett több diplomata és az Európai Parlament egyik magyar képviselője is, aki aztán később lemondott.

A flamand nyelvű HLN napilap rendőrségi forrásokra hivatkozva megerősítette: a helyszínen drogokat is találtak, az előállított résztvevők között diplomaták és egy európai parlamenti képviselő is volt.

A lap nem említi Szájer József nevét, de azt írja: az illegális partiról menekülni próbáló politikus, a Fidesz EP-képviselőjeként dolgozott Brüsszelben, 1994 és 2002 között pedig a Fidesz magyarországi frakcióvezetője volt.

Ez a leírás Szájer Józsefre illik. A rendőrség a politikust előállította és kihallgatta, de az éjszaka folyamán már elengedte, írja a lap. A flamand lap nem részletezi, hogy homo- vagy heteroszexuális partin vett-e részt a fideszes politikus, bár azt megjegyzi: a lemondott képviselő pártja, a Fidesz a homoszexuálisakat diszkrimináló politikát folytat Budapesten, épp most szándékoznak beleírni ugyanis a magyar alkotmányba, hogy az apa férfi, az anya nő.

Az első ellenzéki reakciók be is futottak már

Az ügyre eddig a DK, valamint két ellenzéki politikus reagált. A DK sokat sejtetően írja az Azonnalinak küldött közleményében, hogy „az elmúlt napokban csak egyetlen magyar EP-képviselő mondott le mandátumáról: Szájer József.” Ezért aztán a DK azonnali választ vár a kormánytól és a Fidesztől, „ahogy a hagyományos családmodell, a keresztény értékek és a konzervatív világszemlélet gyakorlói is biztosan szeretnék tudni a választ az alábbi kérdésre: Szájer József az a bizonyos magyar EP-képviselő?”

A jobbikos Nunkovics Tibor már ironizálva adott hangot tanácstalanságának, azt kérdezve: „Egy azóta lemondott magyar EP képviselő...” De vajon ki lehet? Régi vágású kereszténydemokrata?” A Párbeszéd frakcióvezető-helyettesét, Tordai Bencét már nem zavarják kételyek, ő már kész ténynek veszi, hogy Szájer Józsefről szólnak a hírek, és azt kérdezi Facebook-posztjában, hogy legalább a szexparti terembérletét az EP-keretből fizették-e, illetve hogy „a keresztény-konzervatív családmodellnek ezt az értelmezését is beleírják majd az Alaptörvénybe?” Hasonlóan reagált a Jobbik parlamenti képviselője, Magyar Zoltán, valamint EP-képviselője, Gyöngyösi Márton is. Utóbbi azt írta Facebook-oldalán: a Fidesz „drogosok és orgiázók hazug és korrupt gyülekezete, akik nap mint nap a szemünkbe hazudnak”.

Ha már Alaptörvény, a 2019-es EP-választáson az LMP egykori listavezetője, Vágó Gábor pedig – utalva a Fidesz benyújtott kilencedik Alaptörvény-módosítására és a tavaly őszi Borkai-botrányra – a következőkkel kommentálta a belgiumi híreket: „Az apa férfi, az anya nő, a Fidesz kokain, kurvák és gangbang.” A Jobbik egy másik parlamenti képviselője, Rig Lajos pedig nemes egyszerűséggel csak annyival kommentálta az esetet: „Uppppsz”.

Szájer EP-beli kollégái a politikus hídszerepéről beszéltek

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője vasárnap mondott le az európai parlamenti mandátumáról. Közleményében azt állította, hogy döntése nincs „összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával”. Mint akkor írta, döntése „egy hosszú gondolkodási folyamat eredménye” volt. Az Azonnalinak aznap egykori és mostani EP-beli kollégái Szájer magyar kormány és az Európai Néppárt között betöltött hídszerepének egyre bonyolultabb és lehetetlenebb jellegével magyarázták a Fidesz legbefolyásosabb politikusának távozását a brüsszeli színtérről.

 

forrás: azonnali.huhttps://azonnali.hu/cikk/20201201_ezert-mondhatott-le-szajer-jozsef