Felülvizsgálta a brutális büntetéseit a nagyatádi rendőrség

2020-12-04 12:49 | #Kékfény #Kitekintés

Berzencei panzió éttermére és egy iharosberényi kisboltra is a maximális 60 napos bezárással és félmillió forintos büntetéssel sújtott le az atádi rendőrség. A pékséghez hasonlóan felülvizsgálták ezekben az esetekben is a szankciókat. -írja az atádhír

Nagyatád rendőrsége az utóbbi időkben brutális bírságaival került be a köztudatba. Időrendben haladva első esetként a középkorú hölgy került a járőrök látókörébe, aki a kijárási tilalom első estéjén tíz perccel nyolc óra után elment édesanyjához a maradék ételért, hiszen négy gyermeke van és mindig akad éhes száj. Itt a rendőrök az atádhír beszámolója szerint „Nem szívesen csinálom ezt” sóhajtással kiszabták rögvest a 30 ezres bírságot. Aznap este egy buszsofőrt is elkaptak, akinél még nem volt meg a munkáltatótól az igazolás. Rugalmasság itt sem volt, a főnök felhívását nem fogadták el. A buszsofőr itt a feljelentést választotta a helyszíni bírság helyett.

Aztán jött a pékségbezárás, amellyel már az országos média is foglalkozott. Ahogy az esetről elsőként beszámoltunk, itt az időseknek szánt idősávban ment be egy 49 éves lakos az üzletbe vásárolni. A rendőrség itt is a legnagyobb kiszabható szankciókat alkalmazták. Erre a városlakók összefogtak, aláírást gyűjtöttek és kiálltak a pékségükért. Nem is kellett sok idő. Nem tudni, hogy a nagy nyilvánosság, a civilek petíciója vagy más egyéb indok játszhatott-e közre, de a rendőrség megfontolta a korábbi döntését és csökkentették a bezárás időtartamát, valamint a pénzbírságot is. Így az üzlet hamarosan fogadhatja újra a vásárlóit.

A másik két eset nem kapott ekkora nyilvánosságot, de a büntetési tétel ugyanaz volt.

Berzencén a Lord Panzió éttermét bezáratták 60 napra és félmillióra büntették, mert az egyik szállóvendégük maszk nélkül ment sörért a pulthoz.

A másik esetben a Csurgó Coop iharosberényi üzletére szabtak ki ugyanilyen büntetést, mivel az atádi esethez hasonlóan itt is az idősek idősávjában vásárolt egy 65 évnél fiatalabb személy.

Az atádhír megkeresésére megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata megerősítette, hogy a pékséghez hasonlóan ezekben az esetekben is önkorrekcióval éltek és csökkentették a bezárás időtartamát egy hétre, a bírság összegét 300 ezer forintra.