Maszk miatt leszállítottak egy magyar házaspárt egy Amerikai gépről

2020-12-14 08:44 | #Kitekintés

A magyar házaspár 2 éves kislánya nem volt hajlandó felvenni a szájmaszkot a repülőn, így az utaskísérők leszállították őket a gépről. Az esetről videót is csinált az anya, illetve Twitteren is beszámolt az esetről – írja a 24.hu.

Az anya könnyek között mesélte el, hogy mennyire megalázó volt az eset, amit átéltek. A videón látható, hogy a 2 éves kislány a kezével takarta el az arcát, mikor megpróbálták ráadni a gépen a maszkot. Miután nem sikerül az apa megpróbálta saját maszkjával takarni a kislányt, de ezt nem fogadták el az utaskísérők és leszállították őket.

A videót olyan sokan megosztották, hogy több, mint 5 millióan nézték meg, és vasárnap este már a Fox Newsnak nyilatkozott az anya. 

Az ünnepek miatt utazott a Colorado államban élő Orbán Eliz, a férje és kislányuk Denverből a New Jersey államban található Newarkba, hogy meglátogassák a keleti parton élő családjukat, amikor az eset történt. A nő elmondta, hogy rendszerint a United légitársasággal utaznak, és alig két hónappal korábban is megtették ezt az utat, hogy a nagyszülők láthassák az unokájukat.

Orbán elmondása szerint a legénység már a beszálláskor udvariatlan volt, nem segítettek nekik, és az egész eset „teljesen traumatikus” és „nagyon megalázó volt”.

A Unites Airlines közleményben reagált az esetre:

elmondták, hogy számukra az utasok és a dolgozók egészsége a legfontosabb, így az amerikai járványügyi szabályoknak megfelelően vezettek be szigorúbb szabályokat, köztük azt, hogy a fedélzeten mindenkinek kötelező a maszkhordás két év felett. 

A légitársaság cáfolta az anya állítását, miszerint tiltólistára tették volna a családot, illetve közölték, hogy már felvették velük a kapcsolatot az eset megnyugtató rendezése érdekében.

Egy kérdésre válaszolva a nő elmondta, hogy a férjével együtt mindketten bevándorlók:

„Európából jöttünk, egy nagyon másmilyen országban nőttünk fel, és ideköltözni hatalmas áldás volt számunkra, megélni az amerikai álmot, a szabad Amerikában. Az elmúlt egy év azonban óriási trauma volt számunkra és nagyon-nagyon ijesztő.”