A közlekedés veszélyes üzem, de Kaposváron is?

2020-12-18 09:36 | #Kaposvár

Megkérdeztük a rendőrség a somogyi helyzetről.

Napról napra újabb és tragikusabb közlekedési balesetekről hallunk. Országosan és a megyében egyaránt, ezért megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, hogy milyen a közlekedés a megyénkben.

Az elmúlt öt év adatait kértük a rendőrségtől. A sajtóreferens elmondta: "A pontos adatok csak a tavalyi évtől, és csak megyei bontásban állnak nyilvántartásra." Amikor a halálos kimenetelű közlekedési balesetekről kérdeztük a 2016-2019-es időszakban összesen 83 emberéletet követelő halálos közúti közlekedési baleset történt megyénk útjain. Ugyanezen időszakra vonatkozólag a súlyos sérülések száma közel hétszerese a halálozásoknak. Pontosan 584 súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset került regisztrálásra.

Érdeklődtünk, hogy az évek alatt vehető-e észre valamilyen változás a somogyiak közlekedésében és a balesetek számában. Itt már pozitívabb választ kaptunk, hiszen a rendőrség sajtóreferense elmondta, hogy "az eredmények az évek során javuló tendenciát mutatnak, csökken a balesetek száma Somogyban."

Van-e elkerülendő útszakasz a megyében? Melyik utat tekinthetjük a legveszélyesebbnek Kaposváron vagy a megyében? 
A válasz megnyugtató. Nincs. A sajtóosztály válasza egész Somogy megye tekintetében úgy fogalmaz, hogy nem alakultak ki gócpontok.

Zárásként csak egy mondatot emelnénk ki. a rendőrség szlogenjét: "hogy mindenki hazaérjen.."

Fotó: Illusztráció - Pexels