Részegen, betépve, maszturbálva több házat festett össze, most a bíróság előtt felelhet

2020-12-23 09:16 | #Kaposvár #Kékfény

A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli rongálás, valamint szeméremsértés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 21 éves férfit, aki előbb épületeket rongált meg, majd Kaposvár belvárosában mutogatta a nemi szervét. 

A vádlott 2020 szeptemberében alkohol és kábítószer fogyasztását követően egyetlen éjszaka alatt 14 ingatlant rongált meg Kaposváron oly módon, hogy azokra festékszóró spray-vel különböző feliratokat és ábrákat festett, mellyel a sértetteknek egyenként 7.000,- és 180.000,- Ft közötti, összesen több mint 900.000,- Ft kárt okozott.

Két nappal később a vádlott ismét tudatmódosító szereket fogyasztott, majd a késő esti órákban Kaposvár Fő utcáján bokáig letolt nadrággal sétált úgy, hogy mindeközben a járókelőknek mutogatta a nemi szervét, és önkielégítést akart végezni. Az egyszerre ittas és bódult állapotban lévő férfihoz végül a kaposvári rendőrök hívtak mentőt, akik kórházba szállították a vádlottat.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020. december 14-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit valamennyi bűncselekmény elkövetésében. A szeméremsértés miatt már korábban is büntetett vádlottat a bíróság halmazati büntetésül egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azzal, hogy az általa okozott kárt is meg kell térítenie a sértetteknek. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.

A kábítószer fogyasztása miatt a férfival szemben külön büntetőeljárás indult.

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség