Új járművekkel vigyáznak ránk a somogyi rendőrök

2020-12-23 12:16 | #Kaposvár #Kékfény

Öt új szolgálati járművel gazdagodott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, amelyeket uniós közbeszerzési eljárásban szereztek meg.

A nyílt uniós közbeszerzési eljárás keretében beszerzett öt új szolgálati gépjárművel gazdagodott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pungor János r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 2020. december 23-án a járművek kulcsait jelképesen, ünnepélyes keretek között adta át Kaposváron.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül. A korszerű autók hatékonyan támogatják a rendőrség személyi állományának biztonságát és feladatellátását, mivel a járműveket a szériafelszereltség és a rendőrségi alapfelszerelési csomag mellett további – az eredményes munkát segítő – eszközökkel is kiegészítették. A folyamatos üzembiztonság és hadrafoghatóság fenntartása érdekében a járművek 5 évre, vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal kerültek beszerzésre, amelynek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve az assistance szolgáltatás, amelyek segítik  a rendőri feladatok ellátását. Ugyanakkor biztosítva van a nyári és a téli, valamint a terep gumiabroncs-készlet is.

A két Toyota Land Cruisert, a két Volkswagen Transportert, illetve az Audi A3 típusú személygépkocsit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyi és területi szervei feladatellátását segítik a jövőben.

Forrás: police.hu