Kaposvári család is pórul járt egy építési vállalkozóval

2020-12-28 14:21 | #Kaposvár #Kitekintés

Az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában mutatták be a kaposvári család kálváriáját.

A négygyermekes család Kaposvárról Vecsésre szeretett volna költözni, hiszen a gyermekeik budapesti tanulmányaik miatt ott éltek albérletben. Eladták toponári házukat, hogy az új otthonukat a budapesti agglomerációban tudják felépíteni és újra egy fedél alatt lakhassanak. 

A telket megvásárolták és a háznak 2019 július végére kellett volna "kulcsrakész" állapotba kerülnie, de sohasem készült el. A vállalkozó az építkezés elején az egyre dráguló építőanyagárra hivatkozva felajánlotta, hogy megveszi az összes szükséges építőanyagot. A család boldog volt, hiszen úgy gondolták ezzel a lépéssel spórolhatnak.

Turger Attila elmondása szerint az építőanyagokra kifizettek 17-18 millió forintot a vállalkozónak, ezen felül 4 millió forint előleget utaltak át neki. Ezután megépült a jövőbeni ház alapja, de ezen kívül semmi. Azóta a pénzükből és a vállalkozóból sem láttak semmit. Az SMS-ekre és a telefonokra, megkeresésekre azóta sem kapnak választ.

A házukat eladták, de mivel látták, hogy az épülő otthonuk nem lesz, így egy darabig még a régi házukban éltek albérlőként. Később banki hitelből szükségmegoldásként vettek egy "használt" házat, hogy tudjanak lakni valahol.

A család kötelékében nem, de fizikálisan szakadt. A feleségnek a jobb kereseti lehetőség és a hitelek törlesztése miatt külföldre kellett mennie dolgozni, így a karácsonyt már skypeon voltak kénytelenek megtartani.

A vállalkozó, akit több család megkárosításával vádolnak nem kívánt az ATV-nek nyilatkozni, viszont mindent tagadott.

A család kálváriája és a jogi küzdelem még tart (Kaposvárról kitartást kívánunk a családnak. -a szerk.).

A teljes riport ide kattintva megtekinthető

Fotó: Illusztráció - Pexels
Forrás: ATV