Lázár János és Csányi Sándor is tagja lett a Szent István Egyetem kuratóriumának

2021-01-04 10:54 | #Kaposvár #Politika #Kultúra

Kaposvári Egyetemből Szent István Egyetem, most pedig Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

Fotó: Szent István Egyetem Kaposvári Campus facebook

Szent István Egyetem február elsejétől Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemként működik tovább. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint.

Az ITM közleménye a kuratórium tagjaira is ad rálátást. Mint írják:

"A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, tagjai Nagy István agrárminiszter, Horn Péter, rector emeritus, az MTA rendes tagja, Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja és Lázár János országgyűlési képviselő, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok állami feladatainak koordinálásáért felelős kormánybiztos."

A köszöntők már ki is érkeztek. Birtokunkba került egy e-mail, amiben Csányi Sándor, mint kuratóriumi elnök köszönti az egyetem polgárait.

Azt, hogy ez a névváltás és a kuratóriumi felállás mennyiben érinti az eddigi változtatásokhoz képest negatívan a megboldogult Kaposvári Egyetemet (kaposvári campust) nincs tudomásunk.

A kuratórium működése azért is érdekes lesz, hiszen Csányi Sándor és Lázár Jánosról köztudott, hogy nincsenek jó viszonyban. Csányi korábban azt mondta, hogy úgy hallotta Lázár János tehetséges politikus, korábban jól elintézte a trafik-ügyet is. Erre Lázár válaszul Csányit az ország első számú uzsorásának nevezte.