Mégsem gondolja azt az orvos szakszervezet, hogy aki nem oltja be magát, az fizesse az ellátását

2021-01-06 11:15 |

Pontosítottak. -írja az ugytudjuk.hu

Azt követően, hogy a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes az InfoRádiónak azt mondta, hogy "ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. Ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen."

Itt írtunk róla bővebben.

A nyilatkozat természetesen óriási visszhangot váltott ki, olyannyira, hogy a szakszervezet még hétfőn pontosított is az álláspontján, amit most változtatás nélkül közlünk:

1. A Magyar Orvosok Szakszervezete NEM képviseli azt, hogy aki nem kéri a védőoltást, annak ne állja a társadalombiztosítás az ellátását.
2. A MOSZ üdvözli, hogy már több ezer egészségügyi dolgozó megkapta a koronavírus elleni oltást, és szorgalmazzuk, hogy az minél szélesebb körben, minél hamarabb elérhető legyen.
3. A hivatkozott riport arról szólt, hogy a tudomány eredményeként megjelenő védőoltás jelentheti a megoldást a járványban, illetve fontos, hogy az egészségügyi dolgozók az oltás felvételével példát mutassanak.
4. Nem hagyható figyelmen kívül, hogy alelnökünk az oltás elmaradásának több sajnálatos hatásáról is beszélt, amelyet nem lehet kiragadni a beszélgetés kontextusából. Az egyén és a társadalom számára is rendkívüli terhet jelent a megbetegedés, ennek elkerülésére minden lehetőséget meg kell ragadni. 
5. A szakszervezet véleménye szerint fontos felhívni a társadalom figyelmét a közös felelősségvállalás fontosságára, amelynek nagyon fontos elemét alkotja a védőoltás, amikor széles körben elérhetővé válik.

Forrás: ugytudjuk.hu