Brutálisan bántalmazta élettársa másfél éves gyermekét a somogyi férfi

2021-01-07 11:31 | #Kékfény

A Kaposvári Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 32 éves férfival szemben, aki többször bántalmazta élettársa másfél éves gyermekét, míg a 21 éves anyának kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie.  

A férfi 2020 májusában költözött össze élettársával, akivel közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából született másfél éves kisfiát. A kisgyermek ebben az időszakban gyakran volt nyugtalan, illetve sokat sírt, amely zavarta a vádlottakat.

A vádlott ezért rendszeresen bántalmazta a sértettet úgy, hogy arcát, illetve testét több alkalommal nagy erővel tenyérrel megütötte, és ha a kisfiú ettől sem hallgatott el, többször is 40-50 cm magasságból a rácsos gyermekágyba dobta. A gyermek 2020 júliusának végéig több, egyenként is súlyos sérülést – így bordatörést, sípcsonttörést és lábközépcsont-törést – szenvedett el.

Az anya tudott a bántalmazásokról, azonban semmit nem tett, és - annak ellenére, hogy a gyermek a töréses sérülésektől már nem tudott lábra állni - egy 2020 júniusában történt orvosi vizsgálat során még el is hallgatta azok keletkezési módját, ezért a kisfiú nem részesült megfelelő orvosi ellátásban.

A sérüléseket végül 2020 júliusának végén a házi gyermekorvos észlelte, és beutalta a kisfiút a megyei kórházba, ahol az elvégzett vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy a sérülések bántalmazásos eredetűek, ezért az intézmény értesítette a rendőrséget és a gyámhatóságot. 

A kaposvári nyomozók a bejelentést követően nyomban őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A kisfiú azóta felépült a bántalmazások során elszenvedett sérüléseiből, gyermekotthonban helyezték el.

Az ügyész a vádlottakkal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség