Operatív törzs: maradhat az online oktatás

2021-01-07 14:57 | #Politika

Jövő héten már megérkezhet a Moderna vakcinája Magyarországra. -írja az ugytudjuk.hu

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön bejelentette az Operatív Törzs javaslatát a kormánynak, miszerint a középiskolák esetében január 11-e után hosszabbítsák meg a tantermen kívüli digitális munkarendet,

ez azt jelenti, hogy hétfő után is maradna az online oktatás.

Az államtitkár elmondta, hogy közel 20 ezer főt teszteltek le a pedagógus közül, összesen 209 pozitív esetet szűrtek ki.

„Örültünk volna, ha nagyobb létszámban vesznek részt benne a dolgozók, de 10 százalékos részvételi arány mellett is megérte a tesztelés”

– tette hozzá.

Tájékoztatott arról is, hogy január 4-én zökkenőmentesen folytatódott a tanév, 12 óvodában van rendkívüli szünet, ez 0,2 százalékuk. Jelenleg 14 általános iskola egy-két osztályában van digitális munkarend.

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy „messze van még a vége", a növekvő fertőzésszám miatt kiemelkedően fontos a járványügyi előírások betartása. Megemlítette azt is, hogy elkezdődött 4 idősotthonban is az ápoltak és a dolgozók oltása. 

„Jövő héten Magyarországra érkezhet a Moderna vakcinája is, amelynek forgalmazását tegnap engedélyezte a Európai Unió"

– jelentette be a tiszti főorvos. 

Újságírói kérdésre elárulták, hogy tegnap sem találták meg az angliai mutánsformát a hazai tesztelések során, ám a a lakosság számára bőségesen van influenza elleni oltás és reméli, hogy a magyar fejlesztésű vakcinát fél-egy év múlva lehet majd gyártani.

Forrás: ugytudjuk.hu
Fotó: MTI